15/03/2020 15/03/2020 Σήμερα το πρωί, Β’ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ευγενούς Ερμουπολίτιδος. Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την πίστη των οικείων του παραλυτικού, χάρη στην οποία θεραπεύθηκε, τονίζοντας ότι έτσι ακριβώς και...
15 Μαρτίου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2020 - 13:30

“Η Θεία Ευχαριστία αποτελεί πυρήνα και θεμέλιο της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
“Η Θεία Ευχαριστία αποτελεί πυρήνα και θεμέλιο της Εκκλησίας”

Σήμερα το πρωί, Β’ Κυριακή των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ευγενούς Ερμουπολίτιδος.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα την πίστη των οικείων του παραλυτικού, χάρη στην οποία θεραπεύθηκε, τονίζοντας ότι έτσι ακριβώς και η Εκκλησία σώζει δια της πίστεως και της προσευχής Της όσους για διάφορους λόγους μένουν μακριά Της.

Προέτρεψε δε τους πιστούς με την ίδια πίστη να αντιμετωπίζουν και την σημερινή δυσκολία, η οποία προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού, καλώντας τους να πειθαρχούν στις υποδείξεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών, χωρίς, όμως, να επιτρέπουν σε κανένα να ενσπείρει στην ψυχή τους αμφιβολίες για το Μυστήριο της ζωής, τη Θεία Ευχαριστία, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα και το θεμέλιο της Εκκλησίας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις αρετές της κεκοιμημένης Ερμουπολίτισσας, την ευγένεια, την προσήνεια, τη δημιουργικότητα και καλοσύνη, και κάλεσε τους οικείους της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι νεκροί πεθαίνουν όταν λησμονιούνται».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων