23/03/2023 23/03/2023 Με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ, Θεολόγου, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, η τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου διακομίσθηκε στον Ιερό Ναό Παναχράντου Μυκόνου, στον οποίο φέτος φιλοξενείται η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής, κατά το χρονικό διάστημα από 17...
23 Μαρτίου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2023 - 14:22

Η τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στη Μύκονο

Διαδώστε:
Η τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στη Μύκονο

Με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ, Θεολόγου, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, η τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου διακομίσθηκε στον Ιερό Ναό Παναχράντου Μυκόνου, στον οποίο φέτος φιλοξενείται η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής, κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19 Μαρτίου 2023.

Η τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου φυλάσσεται στον ιστορικό ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών

Το ιερό λείψανο, το οποίο εκομίσθη διά χειρών του Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού και Προσκυνηματικού Ναού Αγ. Θεοδώρων Σερρών, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Καϊμακάμη, υποδέχθησαν στα πρόπυλα του Ναού Παναχράντου το εσπέρας της Παρασκευής, 17 Μαρτίου, ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης και Εφημέριοι της νήσου.

Κατά το διάστημα της παραμονής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καϊμακάμης προεξήρχε των Ακολουθιών της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως και του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, οι οποίες τελέσθησαν με κάθε Εκκλησιαστική Τάξη και κατά τις οποίες ομίλησε πνευματικότατα και διδακτικότατα.

Ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης μετέφερε τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, για την ευλογία που προσέφερε στους Μυκονίους πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν κάθε μέρα για να προσκυνήσουν τον μεγάλο στρατιωτικό Άγιο της Εκκλησίας.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου (Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων