18/01/2022 18/01/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συνεχίζοντας την ποιμαντική περιοδεία του στη Σέριφο, χθες νωρίς το απόγευμα μετέβη στην ολιγάνθρωπη περιοχή του Μ. Λειβαδίου, όπου τα παλαιά ορυχεία, και ευχήθηκε στους λιγοστούς κατοίκους. Ακολούθως, επεσκέφθη την Ιερά Μονή Ταξιαρχών και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, ευχηθείς στους εκεί ασκούμενους, Αρχιμ. Ευδόκιμο και τον...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 11:15

Ιερό λείψανο του Αγίου Αθανασίου προσκύνησαν οι πιστοί στη Σέριφο

Διαδώστε:
Ιερό λείψανο του Αγίου Αθανασίου προσκύνησαν οι πιστοί στη Σέριφο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, συνεχίζοντας την ποιμαντική περιοδεία του στη Σέριφο, χθες νωρίς το απόγευμα μετέβη στην ολιγάνθρωπη περιοχή του Μ. Λειβαδίου, όπου τα παλαιά ορυχεία, και ευχήθηκε στους λιγοστούς κατοίκους.

Ακολούθως, επεσκέφθη την Ιερά Μονή Ταξιαρχών και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, ευχηθείς στους εκεί ασκούμενους, Αρχιμ. Ευδόκιμο και τον δόκιμο Μοναχό.

Το εσπέρας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Σερίφου τελέσθηκε ο εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, προ της ενάρξεως του οποίου έγινε, δι’ ειδικής Ακολουθίας, η υποδοχή λειψάνου του Αγίου Αθανασίου, το οποίο διεκόμισε από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών ο Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος και το οποίο εξετέθη σε προσκύνηση από τους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του αρχικά εξήγησε γιατί η Εκκλησία απέδωσε τον τίτλο «Μέγας» στους Αγίους Αντώνιο και Αθανάσιο και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αντωνίου, που συνέγραψε ο Μ. Αθανάσιος.

Υπογράμμισε ότι η Εκκλησία έδωσε στον Άγιο Αντώνιο τον τίτλο «Μέγας» κυρίως για την αρετή της ταπεινώσεως, που τον διέκρινε, από την οποία, ως μήτρα και πηγή πνευματική εξεπήγασαν οι άλλες αρετές, που τον κατέστησαν, καίτοι αγράμματο, «Καθηγητή της Ερήμου» και πνευματικό πατέρα και οδηγό πολλών πνευματικών του τέκνων, που τα στήριξε και τα διαπαιδαγώγησε εις Χριστόν!

«Τιμώντας τους δυο αυτούς Μεγάλους Πατέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν καλούμεθα να απομακρυνθούμε από τον κόσμο, αλλά να παραμείνουμε εντός του κόσμου, σμιλεύοντας με τη Χάρη του Κυρίου την ψυχή μας, ώστε να αποκαλυφθεί ο Άγγελος φωτός που κρύβεται εντός, χαλιναγωγώντας τα πάθη και τις αδυναμίες μας, και όχι να χαλιναγωγούμεθα απ’ αυτά».

Τέλος, καλωσόρισε τον νέο Εφημέριο του Ναού, Πρεσβ. Παναγιώτη Μπόμπα, τον ευχαρίστησε που δέχθηκε να υπηρετήσει στη Σέριφο, προερχόμενος από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, ευχαρίστησε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, που του χορήγησε το Απολυτήριο, και κάλεσε τους πιστούς να τον δεχθούν, να τον αγκαλιάζουν και να τον στηρίξουν ως Πνευματικό τους Πατέρα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων