09/05/2021 09/05/2021 Στον από του ιστορικού λόφου του Βροντάδου επιστέφοντα την Ερμούπολη μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολύκαρπου Πολυχρονάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ....
09 Μαΐου, 2021 - 14:20

Λιτάνευσαν την Εικόνα της Αναστάσεως στον Βροντάδο Σύρου

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν την Εικόνα της Αναστάσεως στον Βροντάδο Σύρου

Στον από του ιστορικού λόφου του Βροντάδου επιστέφοντα την Ερμούπολη μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αναστάσεως του Σωτήρος, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με την παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολύκαρπου Πολυχρονάκη, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Μ. Δαδάου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολάου Λειβαδάρα, της διατελεσάσης Δημοτικής Συμβούλου κας Άννας Βαφία και πιστών, οι οποίοι τήρησαν προσεκτικά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Το θείο λόγο, κατά προτροπή και με ευλογία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ εκήρυξε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αλέξανδρος Μαρκουΐζος, ο οποίος με αφορμή τη διαπίστωση ότι σήμερα δεν εορτάζουμε την πίστη, αλλά την απιστία, υπογράμμισε ότι η ευλογημένη απιστία και η καλοπροαίρετη αμφιβολία οδηγούν στην βεβαία και ανυπόκριτη πίστη και προέτρεψε τους πιστούς να προσεγγίσουν το Χριστό χωρίς προκαταλήψεις και να Του επιτρέψουν να εισέλθει στο «υπερώο» της καρδιάς τους, ώστε, μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της αβεβαιότητας, αναταραχής, άγχους και φόβων της εποχής μας, να βρουν σταθερό σημείο αναφοράς και να ανακηρύξουν όπως ο «άπιστος» Θωμάς «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου».

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε μικρά λιτανεία της Εικόνος της Αναστάσεως εντός του Ναού.

Επιλέγων την Ακολουθία, η οποία αναμεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους δύο Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά και Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, για τη διακονία τους και τους συνεχάρη για ως πατέρας προς υιόν σχέση και συνεργασία τους, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και ιδιαίτερα τον Λαμπαδάριο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου κ. Σωτ. Βενέτη, και τους διακονητές του Ναού, απένειμε στον επί δεκαετίες διακονήσαντα το Αναλόγιο του Ναού, κ. το Σταυρό της Οσίας Μεθοδίας και ευχήθηκε του χρόνου, απαλλαγμένοι από τα δεινά της πανδημίας να εορτάσουμε μεγαλοπρεπώς την Ανάσταση του Κυρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων