25/10/2020 25/10/2020 Στον εμβληματικό και αρχιτεκτονικά περίτεχνο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή «Βαπόρια» της Ερμούπολης, όπου το 1936 ανευρέθη η θαυματουργή Εικόνα του, τελέσθηκε απόψε Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , στον οποίο συμμετείχαν Εφημέριοι της Σύρου και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών...
25 Οκτωβρίου, 2020 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 25/10/2020 - 23:01

Να ζείτε όπως ο Άγιος Δημήτριος τη χαρά της Ανάστασης

Διαδώστε:
Να ζείτε όπως ο Άγιος Δημήτριος τη χαρά της Ανάστασης

Στον εμβληματικό και αρχιτεκτονικά περίτεχνο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην περιοχή «Βαπόρια» της Ερμούπολης, όπου το 1936 ανευρέθη η θαυματουργή Εικόνα του, τελέσθηκε απόψε Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , στον οποίο συμμετείχαν Εφημέριοι της Σύρου και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Δαδάος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αλέξ. Αθανασίου και Δημ. Κοσμάς, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Βαφίας και πλήθος Συρίων πιστών, οι οποίοι προσήρχοντο καθ´ όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας, τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Κηρύσσων το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην έννοια της ενσυναίσθησης, με τη σημασία της βιωματικής συμμετοχής στη ζωή και τα προβλήματα του άλλου, καλώντας τους πιστούς να οδηγηθούν σα ενσυναίσθηση με το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος βάδισε στο θάνατο χαρούμενος, διότι με το μαρτύριό του επανέλαβε τη Σταυρική θυσία του Χριστού και συμμετείχε, με τη μαρτυρία του αίματός του, στη δημιουργία ενός νέου κόσμου!

Προέτρεψε δε τους παρόντες πιστούς να ζήσουν όπως ο Άγιος Δημήτριος, τη χαρά της Ανάστασης, την ελπίδα του Ουρανού και την εμπιστοσύνη στη δύναμη του Θεού, η οποία νικά τους Λυαίους κάθε εποχής, υπογραμμίζοντας ότι και ο σύγχρονος Λυαίος που μας απειλεί και δοκιμάζει την πίστη μας, ο ιός covid-19, θα νικηθεί με πίστη, προσευχή και προσοχή!

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβ. Λουκά Βασάλο, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές του Ναού, ευχήθηκε ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του στον Προϊστάμενο του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη, ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τους γονείς, οι οποίοι προσήλθαν με τα παιδιά τους, στους οποίους υπέμνησε το χρέος να μεταλαμπαδεύσουν σ’ αυτά την παράδοση της Ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου και των γεγονότων που τη σημάδευσαν, και ευχήθηκε ο Άγιος Δημήτριος να προστατεύει την Πατρίδα μας και τον κάθε πιστό!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων