27/05/2019 27/05/2019 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συμπροσευχήθηκε κατά την Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στις 25 Μαϊου 2019 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου «του Μακρυνού» Μεγάρων, επί τη μνήμη της Γ’ Ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δίδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
27 Μαΐου, 2019 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2019 - 10:19

O Μητρ.Σύρου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου «του Μακρυνού»

Διαδώστε:
O Μητρ.Σύρου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου «του Μακρυνού»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συμπροσευχήθηκε κατά την Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στις 25 Μαϊου 2019 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου «του Μακρυνού» Μεγάρων, επί τη μνήμη της Γ’ Ευρέσεως της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δίδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνού και συνιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελευσίνος κ. Δωροθέου.

Το θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Τιμίου Προδρόμου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων κ. Κωνσταντίνο για την πρόσκληση και την Ηγουμένη της Μονής Μοναχή Μακρίνα για τη φιλοξενία και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την Ανάσταση του Κυρίου.
Εν συνέχεια τελέσθηκε επί του τάφου του Αρχιμ. Δαμασκηνού, Πνευματικού διατελέσαντος της Ιεράς Μονής, και παρετέθη σε όλους Αβραμιαία Μοναστηριακή δοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων