29/08/2019 29/08/2019 Στο κατάμεστο από Ανδρίους ανοιχτό θέατρο της Άνδρου, δωρεά του Εφοπλιστή κ. Τάττου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε  την Ακολουθία της Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη και των νεοεκλεγέντων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Άνδρου, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Φίλιππου Φόρτωμα, του Χωρικού...
29 Αυγούστου, 2019 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2019 - 15:45

Ο Μητρ.Σύρου στην Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Άνδρου

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Σύρου στην Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Άνδρου

Στο κατάμεστο από Ανδρίους ανοιχτό θέατρο της Άνδρου, δωρεά του Εφοπλιστή κ. Τάττου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε  την Ακολουθία της Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη και των νεοεκλεγέντων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων Άνδρου, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Φίλιππου Φόρτωμα, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του νέου Επάρχου Άνδρου κ. Δ. Λάσκαρη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου κ. Μπιζά, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κας Αλοιμόνου, των Εφοπλιστών κ.κ. Γ. Καμπάνη, Στέφανου και Τάττου, του Ηγουμένου και Πατέρων της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Εφημερίων της περιοχής Χώρας.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τη νέα Δημοτική Αρχή και την κάλεσε να αξιοποιήσει το μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο, που συνιστούν το Μουσείο Γουλανδρή, το Ίδρυμα Κυδωνιέως και τις περί φιλανθρωπίας παρακαταθήκες των αειμνήστων Δημητρίου και Μαγδαληνής Μωραΐτη.
Εν συνέχεια, καταχειροκροτούμενος εμνήσθη της προσφοράς των εκλιπόντων Ιωάννη Γλυνού, διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου, και του διατελέσαντος Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, ιατρού Νικ. Θεολόγου.


Τέλος, κάλεσε τον νέο Δήμαρχο Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη και τους συνυποψήφιους του κ.κ. Θεοδ. Σουσούδη, Ιωάννη Καπάκη, Δημήτριο Γιαννίση, και, Ελευθέριο Μπάλα και υπό τις επευφημίες των παρισταμένων τους προέτρεψε να αποχωρήσουν από το Θέατρο, χωρίς το «εγώ» ή το «εσύ», αλλά ενωμένοι στο «εμείς», ώστε το πλοίο της <<Καπετάνισσας Άνδρου>> να πλεύσει σε λιμάνια προόδου και ανάπτυξης.


Αμεσως μετά, ο Σεβασμιώτατος κ, Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό στον ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή «Γιάλια» των Στενιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων