20/01/2020 20/01/2020 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Καρπενησίου τελέσθηκε χθες το πρωί Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, και το ετήσιο Μνημοσφνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 16:50

Ο Μητρ. Σύρου στο ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτη πρώην Καρπενησίου κυρού Νικολάου

Διαδώστε:
Ο Μητρ. Σύρου στο ετήσιο μνημόσυνο του Μητροπολίτη πρώην Καρπενησίου κυρού Νικολάου

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Καρπενησίου τελέσθηκε χθες το πρωί Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, και το ετήσιο Μνημοσφνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, με την παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού, του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νικολάου Σουλιώτη, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων του Καρπενησίου και πλήθους πιστού λαού, που είχε κατακλύσει το Ναό. Αξιοσημείωτη υπήρξε η συμμετοχή των νέων και των μικρών παιδιών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αναφερθείς στον τιμώμενο Όσιο Μακάριο τον Αιγύπτιο και στα μηνύματα που στέλνει από την έρημο, στο σημερινό άνθρωπο, αλλά και στη συνάντηση του Χριστού με τους δέκα λεπρούς στην έρημο, επιμείνας ιδιαίτερα στην ευγνωμοσύνη του ενός εξ αυτών.

Τόνισε δε την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε να έχουμε προς τους γονείς, τους διδασκάλους και τους πνευματικούς μας πατέρες, όπως ακριβώς αυτή σήμερα εκφράζεται από τον Επίσκοπο και το λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου προς τον μακαριστό πρώτο Ποιμενάρχη της Νικόλαο, ο οποίος με το ήθος, τη φρόνηση, τη σύνεση, το δωρικό τρόπο ζωής και την προσφορά του προς την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και το λαό της, κατεκόσμησε την Ιεραρχία και την Εκκλησία.

Τέλος, ευχαρίστησε τον άξιο διάδοχό του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο για την υποδοχή του και την εν πλησμονή αγάπης φιλοξενία του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων