25/09/2019 25/09/2019 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Παναγίας της επιλεγομένης «Φανερωμένης», η θαυματουργή εικόνα της Οποίας φυλάσσεται σε αυτόν από δεκαετίες. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Στην ομιλία του προς τους παραστάντες πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν ο...
25 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:37
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2019 - 10:39

Ο Μητρ.Σύρου στον Εόρτιο Εσπερινό της Παναγίας «Φανερωμένης»

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Σύρου στον Εόρτιο Εσπερινό της Παναγίας «Φανερωμένης»

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Παναγίας της επιλεγομένης «Φανερωμένης», η θαυματουργή εικόνα της Οποίας φυλάσσεται σε αυτόν από δεκαετίες.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:
Στην ομιλία του προς τους παραστάντες πιστούς, μεταξύ των οποίων ήταν ο Γ. Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Ερμουπολίτης κ. Πολύκαρπος Πολυχρονάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β υπογράμμισε ότι ο Θεός, παρ’ ότι απερινόητος ο Ίδιος και ακατάληπτος, φανερώνεται στη ζωή των ανθρώπων με πολλούς τρόπους και ευχήθηκε η Παναγία, η οποία τιμάται τοπικά στη Σύρο ως «Φανερωμένη» και όχι ως «Μυρτιδιώτισσα», όπως στα Κύθηρα και αλλαχού, να φανερώνει στην ταραγμένη μας καρδιά την ειρήνη, στης ψυχής μας τα σκότη το φως, στα αδιέξοδά μας διεξόδους, στην απελπισία μας την ελπίδα και κυρίως την επίγνωση των αμαρτημάτων μας και οδό σωτηρίας.


Τέλος, ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και τους συνεργάτες τους, Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και διακονητές, για την άψογη προετοιμασία της πανηγύρεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων