22/05/2019 22/05/2019 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στόν πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή “Πέτρα” της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, του...
22 Μαΐου, 2019 - 10:08
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2019 - 10:11

Ο Μητρ.Σύρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Σύρου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ερμούπολη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε στόν πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην περιοχή “Πέτρα” της Ερμούπολης, με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού του Τάγματος Εθνοφυλακής Ερμουπόλεως, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέττων και πολλών πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο παράπονο του παραλύτου της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής “άνθρωπον ουκ έχω” τονίζοντας ότι από την άφιξη του Χριστού στον κόσμο ο άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να έχει ένα τέτοιο παράπονο, γιατί έχει πάντα δίπλα του τον ιδιο το Θεάνθρωπο, ο Οποίος σπεύδει να ανταποκριθεί στα αιτήματα και τις παρακλήσεις του, όπως ακριβώς και στην περίπτωση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ο οποίος, όταν έμεινε μόνος, έστρεψε το βλέμμα του στον ουρανό, νίκησε τους εχθρούς του με τη δύναμη του Σταυρού και στήριξε την Εκκλησία του Χριστού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων