10/03/2023 10/03/2023 Στο πλαίσιο της ποιμαντικής του περιοδείας στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την τρέχουσα περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέπτεται από το πρωί σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου τη νήσο Κύθνο. Με την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και...
10 Μαρτίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2023 - 17:08

Ο Μητροπολίτης Σύρου στα σχολεία της Κύθνου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στα σχολεία της Κύθνου

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής του περιοδείας στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την τρέχουσα περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ επισκέπτεται από το πρωί σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου τη νήσο Κύθνο.

Με την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Γαρδέρη και Αντιδημάρχους της Κύθνου, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου, Πωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Δανιήλ και τον Εφημέριο Χώρας Πρωτοπρεσβύτερο Χαρίλαο Δημητρίου, πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις στο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Χώρας και στη συνέχεια το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Δρυοπίδος.

Ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με εκδηλώσεις τιμής και σεβασμού από τους Εκπαιδευτικούς και με αυθόρμητες και πηγαίες εκδηλώσεις αγάπης και ενθουσιασμού από τους μαθητές.

Ο Μητροπολίτης Σύρου ευχαρίστησε για την υποδοχή, συνεχάρη τους Εκπαιδευτικούς για το έργο τους, διηγήθηκε διδακτικές ιστορίες και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα παιδιά, στα οποία προσέφερε εκπαιδευτικό υλικό, παιχνίδια και δώρα.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα τελέσει την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Δρυοπίδος και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα, από όπου αύριο Σάββατο, 11 Μαρίου, μέσω Λαυρίου θα μεταβεί στη νήσο Κέα.

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιουλίδος και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων