03/03/2022 03/03/2022 Τις προσευχές τους για την κατάπαυση του πολέμου και την επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία ένωσαν, ενώπιον της ιεράς εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, Επισκόπου Μαριουπόλεως του Κυθνίου, ο Ιερός Κλήρος, ο Δήμαρχος Κύθνου, οι Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μεγάλος αριθμός Κυθνίων οι οποίοι συνήχθησαν στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας...
03 Μαρτίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 18:18

Οι Κύθνιοι προσευχήθηκαν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Οι Κύθνιοι προσευχήθηκαν για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τις προσευχές τους για την κατάπαυση του πολέμου και την επικράτηση της ειρήνης στην Ουκρανία ένωσαν, ενώπιον της ιεράς εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, Επισκόπου Μαριουπόλεως του Κυθνίου, ο Ιερός Κλήρος, ο Δήμαρχος Κύθνου, οι Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και μεγάλος αριθμός Κυθνίων οι οποίοι συνήχθησαν στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Χώρας Κύθνου χθες Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η Κύθνος έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη της Μαριούπολης και την κωμόπολη Σαρτανά το 2016, λόγω του ότι ο Ιδρυτής και Πολιούχος τους Άγιος Ιγνάτιος Επίσκοπος Μαριουπόλεως γεννήθηκε στην Κύθνο το 1716. Στον Ναό της Αγίας Τριάδος μάλιστα, φυλάσσεται απότμημα Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, τα οποία δωρήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Ντόνετσκ και Μαριουπόλεως και τα οποία υποδέχτηκαν σύσσωμοι οι κάτοικοι της γενέτειρας νήσου του, με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, με λαμπρές τελετές, την 1η και 2α Οκτωβρίου 2016.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων