02/10/2022 02/10/2022 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβριου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Χώρας Κύθνου, επί τη 6η Επετείω από της ελεύσεως στην Κύθνο ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου. Τα λείψανα δωρήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Ντόνετσκ και Μαριουπόλεως και τα οποία...
02 Οκτωβρίου, 2022 - 10:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2022 - 10:29

Οι Κύθνιοι τίμησαν την 6η Επέτειο από την έλευση ιερών Λειψάνων του συντοπίτη τους Αγ. Ιγνατίου Μητροπολίτου Μαριουπόλεως

Διαδώστε:
Οι Κύθνιοι τίμησαν την 6η Επέτειο από την έλευση ιερών Λειψάνων του συντοπίτη τους Αγ. Ιγνατίου Μητροπολίτου Μαριουπόλεως

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβριου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα Χώρας Κύθνου, επί τη 6η Επετείω από της ελεύσεως στην Κύθνο ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου.

Τα λείψανα δωρήθηκαν από την Ιερά Μητρόπολη Ντόνετσκ και Μαριουπόλεως και τα οποία υποδέχτηκαν σύσσωμοι οι κάτοικοι της γενέτειρας νήσου του, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄, με λαμπρές τελετές, την 1η και 2α Οκτωβρίου 2016. Τα ιερά λείψανα του Κυθνίου Αγίου είχαν προηγουμένως μεταφερθεί από τον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στον οποίο φυλάσσονται., στον οικογενειακό του Ναό, του Οσίου Σάββα, στον οποίο έλαβε το Άγιο Βάπτισμα, με λιτανευτική πομπή και με κάθε Εκκλησιαστική Τάξη.

Παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, οι Αντιδήμαρχοι Κύθνου κ. κ. Κώστας Φιλιππαίος, Αντώνιος Κοκιασμένος, Μιχαήλ Ζαμπέτας και Δημήτριος Κοτούλιας, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτριος Βασάλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο διατελέσας Δήμαρχος Μαριουπόλεως, Εκπρόσωπος του Ελληνοουκρανικού Επιμελητηρίου και μέγα πλήθος Κυθνίων πιστών, ενώ την ιερά Εικόνα και τα τίμια λείψανα του Αγίου πλαισίωναν παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Χώρας, με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, κατ’ αρχήν εξήρε και επήνεσε την αγάπη και το σεβασμό των Κυθνίων προς τον συμπατριώτη τους Άγιο.

Στη συνέχεια, ανεφέρθη στην ευθύνη που έχει ένας Ιεράρχης προς το ποίμνιό του, του οποίου οφείλει να αποδεικνύεται στοργικός πατέρας και υπεύθυνος ποιμένας, όπως ο Άγιος Ιγνάτιος, ο οποίος τέθηκε επί κεφαλής του απειλουμένου από βάρβαρο και αιμοδιψή λαό ποιμνίου του και το οδήγησε σε ασφαλές έδαφος, ιδρύοντας τη Μαριούπολη, την οποία αφιέρωσε στη Παναγία.

«Και εφέτος», προσέθεσε, «τιμούμε ένα άλλο Ιεράρχη, τον Άγιο Ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο, ο οποίος, πριν 100 χρόνια, στη Σμύρνη, αν και μπορούσε να διαφύγει, όταν μπήκαν οι Τούρκοι, παρέμεινε κοντά στο ποίμνιό του, μέχρι το μαρτυρικό θάνατό του».

Κάλεσε, τέλος, τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αγίων Ιεραρχών Ιγνατίου και Χρυσοστόμου και να είναι αφοσιωμένοι στις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις και την πίστη των πατέρων τους, διότι έτσι θα μπορέσουν να διαβούν τις δύσκολες και επικίνδυνες ατραπούς της καθημερινότητας και να εισέλθουν στη Βασιλεία του Θεού, πρόγευση της οποίας, όπως είπε, είναι η αποψινή σύναξη, υπό το φως των κεριών, την ευωδία του θυμιάματος και τις μορφές των Αγίων!

Ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη διακονία τους τους δυο Εφημερίους της Κύθνου, την επιμελήτρια του Ναού κα Ειρήνη Μπουραντά, για τη μέριμνά της προς αυτόν, και όλους τους Κυθνίους, για την συμπροσευχητική παρουσία τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων