01/04/2023 01/04/2023 Στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας της Θεοσκεπάστου, στο «Παραπόρτι» Χώρας Άνδρου, τελέσθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου Δισαρχιερατικός Εσπερινός και η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατήσαντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β‘, με τη συμμετοχή Ιερέων της Χώρας, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Πατέρων της...
01 Απριλίου, 2023 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2023 - 14:19

Παναγία Θεοσκέπαστη: Η Άνδρος τίμησε Προστάτιδά της – Φωτορεπορτάζ

Διαδώστε:
Παναγία Θεοσκέπαστη: Η Άνδρος τίμησε Προστάτιδά της – Φωτορεπορτάζ

Στον Ιερό Θεομητορικό Ναό της Παναγίας της Θεοσκεπάστου, στο «Παραπόρτι» Χώρας Άνδρου, τελέσθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου Δισαρχιερατικός Εσπερινός και η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, συγχοροστατήσαντος του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β‘, με τη συμμετοχή Ιερέων της Χώρας, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου και Πατέρων της Μονής και την παρουσία των τεσσὰρων Βουλευτών των Κυκλάδων, κας Αικ. Μονογυιού και κ.κ. Ιω. Βρούτση, Φιλ. Φόρτωμα και Νικ. Συρμαλένιου, Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, υποψηφίων Βουλευτών, πολιτευτών, του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, του Ταξιάρχου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αξιωματικών των Σωμάτων Ασφαλείας, Προέδρων Συλλόγων και Φορέων, της Προέδρου της Μ.Κ.Ο. ΚΙΝΗΜΑ, Ανδρίων Πλοιοκτητών, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Σουσούδη, του Ευεργέτη της Άνδρου και της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γ. Λαούδη, της Υπευθύνου Ιδρυμάτων και Κληροδοτημάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Ανδριάνας Ζερβάκη και πλήθους πιστών Ανδρίων από την περιοχή της Χώρας και των πέριξ χωρίων, οι οποίοι κατέκλυσαν το Ναό και τους πέριξ χώρους του.


Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε με λόγους αγάπης και ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο και ευχήθηκε σε όλους τους Ανδρίους για την εορτή της Προστάτιδός τους Παναγίας Θεοσκεπάστου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων