03/06/2020 03/06/2020 Πανηγύρισε η Φολέγανδρος την Παναγία την “Μαγιάτισσα” σήμερα το πρωί, Τετάρτη  3 Ιουνίου 2020, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και συλλειτουργούς τους δύο Εφημέριους του νησιού, Πρωτοπρεσβυτέρων Κωνσταντίνου και Παναγιώτη, με την παρουσία της Δημάρχου Φολεγάνδρου κας Ευθαλίας Παπαδοπούλου και...
03 Ιουνίου, 2020 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 12:59

Πανηγύρισε η Παναγία η “Μαγιάτισσα” στη Φολέγανδρο

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Παναγία η “Μαγιάτισσα” στη Φολέγανδρο

Πανηγύρισε η Φολέγανδρος την Παναγία την “Μαγιάτισσα” σήμερα το πρωί, Τετάρτη  3 Ιουνίου 2020, με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και συλλειτουργούς τους δύο Εφημέριους του νησιού, Πρωτοπρεσβυτέρων Κωνσταντίνου και Παναγιώτη, με την παρουσία της Δημάρχου Φολεγάνδρου κας Ευθαλίας Παπαδοπούλου και τους πιστούς της νήσου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε στο θεολογικό περιεχόμενο της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου και τη σημασία του γεγονότος αυτού στη ζωή της Εκκλησίας τονίζοντας το μεγάλο δώρο της προσωπικής ελευθερίας, που χάρισε ο Θεός στον άνθρωπο, να πορεύεται, δηλαδή, όπου θέλει και να πράττει όπως θέλει, ενώ Εκείνος πάντοτε αγρυπνά γι’ αυτόν και τον αναμένει. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για την εορτή και ιδιαίτερα για τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς με αφορμή τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους καθώς και στους Φολεγάνδριους για να έχουν ένα αποδοτικό καλοκαίρι.

Από χτές στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου είχε μεταφερθεί η Ιερά Εικόνα της Παναγίας με λιτανεία, όπως διαβάσατε στο Πρακτορείο Ορθοδοξία, ενώ ήδη ο Σεβασμιώτατος πλέει προς την Ερμούπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων