24/01/2021 24/01/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Μητροπόλεως, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τους παραστάντες πιστούς, οι οποίοι παρηκολούθησαν τη Θεία...
24 Ιανουαρίου, 2021 - 15:51

Πανηγύρισε το μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε το μετόχι της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Μητροπόλεως, με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας από τους παραστάντες πιστούς, οι οποίοι παρηκολούθησαν τη Θεία Λειτουργία με προσοχή και τάξη εντός και εκτός του Ναού.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, περί της θεραπείας του Τυφλού, ειπών μεταξύ άλλων ότι «….όπως ο όχλος προσπαθούσε να απομακρύνει από το Χριστό τον τυφλό, οποίος δεν Τον έβλεπε με τα σωματικά του μάτια, αλλά συναισθανόταν ψυχικά την παρουσία Του, έτσι και σήμερα υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να μας απομακρύνουν από το Χριστό και την Εκκλησία Του και να μας απομονώσουν στον εαυτό μας! Όπως, όμως, διαπιστώθηκε τον τελευταίο καιρό, μετά την υποχρεωτική, λόγω της πανδημίας, απομάκρυνση των πιστών από τους Ναούς, όταν πάλι επετράπη η προσευλευσή τους, έτρεξαν σαν διψασμένα ελάφια στους Ναούς…. Στο ερώτημα, λοιπόν, που μας απευθύνει ο Κύριος, όπως στον τυφλό, εάν πιστεύουμε σ’ Αυτόν, η απάντησή μας πρέπει να είναι “Ναι, Κύριε, πιστεύουμε ότι Εσύ είσαι το φως, η βοήθειά μας, η ελπίδα και η δύναμή μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής μας”».

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, π. Γεώργιο Γανωτή, τις κυρίες της Διαχειριστικής του Επιτροπής, τους Ιεροψάλτες, τους Διακονητές και τους πιστούς οι οποίοι στηρίζουν το πνευματικό και λειτουργικό έργο, που επιτελεί ο Ναός στο κέντρο των Αθηνών.

Εμνήσθη των μακαριστών Μυκονίων κτητόρων του Ναού, Παναγιώτη και Ξένη Ξεναρίου, ο οποίος δι’ ενεργειών του προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α’ και Συνοδική Διαγνώμη, επί αείμνηστου Ασχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ, ανεγνωρίσθη ως Μετόχιο της Ιεράς Μητροπόλεως στην Αθήνα.

Τέλος, συνεχάρη εγκαρδίως τον Διευθυντή της παρακείμενης εξαώροφου Φοιτητικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, και τον Υπεύθυνο κ. Αθανάσιο Χαμχούγια, για τη φιλοξενία δεκάδων φοιτητών και φοιτητριών στις εγκαταστάσεις της.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων