09/04/2022 10/04/2022 Στο Θεομητορικό Σέβασμα της Παναγίας Θεοσκεπάστου, στην παραθαλάσσια περιοχή «Παραπόρτι» της Χώρας Άνδρου, τελέσθηκε χθες η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστουμένου από τους Εφημερίους της Χώρας, Πρωτοπρεσβυτέρους Δημήτριο Λάβδα, Λεωνίδα Γλυνό και Μιχάηλ Καλαμπούκη. Η Ακολουθία τελέστηκε παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Μονογυιού...
09 Απριλίου, 2022 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2022 - 0:18

Πλήθος πιστών προσκύνησαν την Προστάτιδα της Άνδρου

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών προσκύνησαν την Προστάτιδα της Άνδρου

Στο Θεομητορικό Σέβασμα της Παναγίας Θεοσκεπάστου, στην παραθαλάσσια περιοχή «Παραπόρτι» της Χώρας Άνδρου, τελέσθηκε χθες η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συμπαραστουμένου από τους Εφημερίους της Χώρας, Πρωτοπρεσβυτέρους Δημήτριο Λάβδα, Λεωνίδα Γλυνό και Μιχάηλ Καλαμπούκη.

Η Ακολουθία τελέστηκε παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Μονογυιού και κ. Ιω. Βρούτση και του Σύριζα κ. Ν. Συρμαλένιου, του Γενικού Γραμματέα της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Πολιτισμού και Μεταφορών-Επικοινωνιών, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κων. Κουκά, της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου-Άνδρου, Αντιδημάρχων, Πολιτευτών των Κυκλάδων, του Διοικητού της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, Μελών του ΕΚΑΒ, της διατελεσάσης Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, του Ενδοξοτάτου Υποστράτηγου- Περιφερειακού Διευθυντή Ν. Αιγαίου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, των Προϊστάμενων και Αξιωματικών των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και του ΤΕ Άνδρου, και Εθνοφυλάκων, της Εκπροσώπου της Πολιτικής Προστασίας, Ανδρίων Πλοιοκτητών, του Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεωργίου Λαούδη και πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήρχοντο και προσκυνούσαν την ιερά Εικόνα της Προστάτιδος της Ανδρου και Εφόρου των απανταχού Ανδρίων και ναυτιλλομένων Παναγίας Θεοσκεπάστου, με τάξη και ευλάβεια, τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, τον Α΄ και τελευταίο Οίκο του οποίου «Άγγελος Πρωτοστάτης απήγγειλαν εν ενί στόματι οι πιστοί, παρέστη και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμος Φραγκουλάκης, τον οποίο, στο μετέπειτα κατατεθέν δείπνο, τίμησε ο Δήμος Άνδρου για την πολυετή διακονία του και προσφορά του.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναγίας της Θεοσκεπάστου και προέστη της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων