21/06/2019 21/06/2019 Στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, γενόμενος δεκτός από τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Βουτσίνο και Μέλη του ΔΣ, και προσέφερε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής καταλογογράφησης του ιστορικού του Αρχείου, με την παρουσία του Προέδρου και του Γ.Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία του ΝΕΩΡΙΟΥ και...
21 Ιουνίου, 2019 - 22:55

Προσφορά της Ι.Μ. Σύρου στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων

Διαδώστε:
Προσφορά της Ι.Μ. Σύρου στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων

Στο Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, γενόμενος δεκτός από τον Πρόεδρο κ. Μάρκο Βουτσίνο και Μέλη του ΔΣ, και προσέφερε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής καταλογογράφησης του ιστορικού του Αρχείου, με την παρουσία του Προέδρου και του Γ.Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στα Ναυπηγεία του ΝΕΩΡΙΟΥ και του Προέδρου των Εκτάκτως Εργαζομένων στο Ναυπηγείου, εκπροσώπων του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και του Καθηγητή Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος με φοιτητές-συνεργάτες του επιμελείται το ιστορικό Αρχείο του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων.

Κατά τη διάρκεια της Εκδηλώσεως παρενέβη τηλεφωνικώς και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νικόλαος Κιουτσούκης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ για την προσφορά του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, απαντώντας στις ευχαριστίες τόσο του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ, όσο και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, γνωστοποίησε την πρόθεση της Ιεράς Μητροπόλεως να τιμήσει το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων για τη συμπλήρωση 100ετούς δράσεως κατά την επιούσα εορτή του Αγίου Νικολάου και προσέθεσε χαρακτηριστικά: “Η κοινωνία μας χρειάζεται τη στήριξη όλων, για να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει τις πληγές και τα τραύματα από την πολυετή δυσμενή οικονομική, και όχι μόνο, συγκυρία. Προς τούτο απαιτείται η συνεργασία όλων των φορέων, οργανώσεων και κοινωνικών ομάδων. Το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων και η Διοίκησή του πράττει ως άριστα το κοινωνικό του έργο, στο οποίο η Ιερά Μητρόπολη θα βρίσκεται πάντα και στο μέτρο των δυνατοτήτων της συναρωγός και συνοδοιπόρος”.

Συνεχάρη, τέλος, και ευχαρίστησε τον Καθηγητή κ. Χρήστο Λούκο και τους συνεργάτες του για τη συμβολή τους στην ιστορία της Σύρου και της Ερμούπολης και τον παρεκάλεσε, μετά την ολοκλήρωση της Καταλογογράφησης του Αρχείου του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων