08/08/2021 08/08/2021 Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, χωρίς την προγραμματισμένη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου, ο οποίος παρέμεινε κοντά στο δοκιμαζόμενο από τις καταστροφικές πυρκαϊές ποίμνιό του, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, ο οποίος αναχώρησε από τη Σύρο λόγω έκτακτων λειτουργικών του υποχρεώσεων, τελέσθηκε...
08 Αυγούστου, 2021 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2021 - 20:04

Ερμούπολη: Πρώτη γιορτή Αγίου Καλλινίκου και μνημόσυνο μακαριστού Κιλκισίου

Διαδώστε:
Ερμούπολη: Πρώτη γιορτή Αγίου Καλλινίκου και μνημόσυνο μακαριστού Κιλκισίου

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου και συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, χωρίς την προγραμματισμένη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών κ. Γεωργίου, ο οποίος παρέμεινε κοντά στο δοκιμαζόμενο από τις καταστροφικές πυρκαϊές ποίμνιό του, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, ο οποίος αναχώρησε από τη Σύρο λόγω έκτακτων λειτουργικών του υποχρεώσεων, τελέσθηκε σήμερα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Ερμουπολίτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, ο οποίος εμαθήτευσε τα ιερά Γράμματα στο ιερό Βήμα του Ναού, παρά τους αειμνήστους Αρχιμανδρίτες Γρηγόριο Μαραγκό και Τιμόθεο Δραγάση.

Κατά το ιερό Μνημόσυνο στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι Ιερείς της Σύρου, ομίλησε κατ’ αρχάς ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος αναφέρθηκε στη θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία, όπως αυτή έχει ορισθεί από τα αρχέγονα Χριστιανικά χρόνια, και στην προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιερέως Εμμανουήλ, καθώς και στους αγωνες του για τα δίκαια της Μακεδονίας και της ακριτικής του Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, αφού επεσήμανε την όχι τυχαία σύμπτωση του σημερινού Μνημοσύνου με τα κατά σάρκα γενέθλια του αειμνήστου Ιεράρχη, ομίλησε για τους πολυχρόνιους πνευματικούς δεσμούς, που τους συνέδεαν, και για το σεβασμό του προς τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Καλλίνικο, Μητροπολίτη Εδέσσης, η μνήμη του οποίου για πρώτη φορά εορτάσθηκε στην Ερμούπολη και ιερά εικόνα του οποίου εξετέθη σε προσκύνηση από τους πιστούς.

Στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνάς Αληφραγκής, η εντεταλμένη επί θεμάτων Παιδείας Δημοτική Σύμβουλος και επί τιμή Λυκειάρχης κα Ειρήνη Δράκου, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, ο κατά σάρκα αδελφός και οικογενείς του κεκοιμημένου Ιεράρχου, η Ευεργέτις της Ιεράς Μητροπόλεως κα Ευγενία Λύρα και πολλοί Σύριοι, τιμώντας τη μνήμη του συμπατριώτου τους Μητροπολίτου Κιλκισίου Εμμανουήλ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων