04/07/2020 04/07/2020 Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλιού στη Σίφνο ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ενώ τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο ενός επιφανούς Σιφνίου Εκπαιδευτικού, Συγγραφέα και Ιστοριοδίφη του Νικ. Προμπονά.  Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογιού, της Δημάρχου...
04 Ιουλίου, 2020 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2020 - 20:00

Στη Σίφνο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στη Σίφνο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πεταλιού στη Σίφνο ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ενώ τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο ενός επιφανούς Σιφνίου Εκπαιδευτικού, Συγγραφέα και Ιστοριοδίφη του Νικ. Προμπονά. 

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατερίνης Μονογιού, της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου κ. Νικ. Χρυσίνη, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ιωάννη Γεροντή, του διατελέσαντος Δημάρχου Σίφνου κ. Αντρέα Μπαμπούνη και πλήθους πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην πορεία του ανθρώπου από τη δημιουργία στην αναδημιουργία και από το θάνατο στη ζωή και την Ανάσταση, διά της ενσαρκώσεως του Υιού του Θεού, Ιησού Χριστού.

Ο Μητροπολίτης μίλησε, επίσης, για την προσφορά του μεταστάντος στην Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό και την Ιστορία της Σίφνου, καθώς και την προσφορά του προς την Εκκλησία, ως επί σειράν ετών Εκκλησιαστικός Επίτροπος και συνεχάρη την ομόζυγό του κα Μαρία Ξύδη για την άριστη οικογένεια που δημιούργησαν.

Εκ μέρους της οικογένειας Προμπονά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντ. Ζαμπέλης, προσέφερε στο Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ το τελευταίο βιβλίο του εκλιπόντος Σιφνίου πνευματικού ανθρώπου, με τίτλο « ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΣΙΦΝΙΑΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ».

Στη συνέχεια, ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη στην οικία του τον υπέργηρο και επί σειράν ετών διατελέσαντα Εφημέριο του Μητροπολιτικού Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σίφνου, Πρωτοπρ. Αντ. Λεβαντή.

Ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει και τον Μέγα Εσπερινό στον ιερό Βράχο της Παναγίας Χρυσοπηγής.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων