29/06/2020 29/06/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Προμήτορος Άννης και του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, με την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωστ. Φιλιππαίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, νέων και νεανίδων του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και πολλών...
29 Ιουνίου, 2020 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2020 - 13:50

Στην Κύθνο τίμησαν τον Απόστολο Παύλο

Διαδώστε:
Στην Κύθνο τίμησαν τον Απόστολο Παύλο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Προμήτορος Άννης και του Αγίου Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου Παύλου, με την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωστ. Φιλιππαίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, νέων και νεανίδων του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και πολλών πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στον τρόπο διαπαιδαγωγήσεως και προσεγγίσεως των ψυχών των ανθρώπων, κάθε ηλικίας, που άφησε ως παρακαταθήκη στους πνευματικούς πατέρες, τους γονείς και τους διδασκάλους ο Απόστολος Παύλος, και ιδιαίτερα τον τρόπο προσέγγισης όσων προβληματίζονται και αναζητούν το δρόμο της αλήθειας και του Θεού, ενώ υπογράμμισε ότι τα δάκρυα της μετανοίας μπορούν να μετατρέψουν ένα προς στιγμήν αρνητή του Χριστού σε διαπρήσιο κήρυκα και μάρτυρα του Ευαγγελίου Του.

Ευχήθηκε στους Κυθνίους για το καλοκαίρι και τους συνεχάρη για την αφοσίωσή τους στις πατρώες παραδόσεις, ιδιαίτερα δε τους νέους, τους οποίους προέτρεψε να παραμένουν πιστοί θεματοφύλακες των εθίμων και παραδόσεων του νησιού τους.

Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως του Εσπερινού διένειμε στους πιστούς ευλογίες για την προλαβούσα εορτή του Αγίου Δωροθέου και σε όλα τα παιδιά δώρα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων