13/08/2021 13/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Β’ προέστη την Πέμπτη 12 Αυγούστου της Ακολουθίας της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου «Παναγίτσας» Χρούσσων, με τη συμμετοχή του Εφημερεύοντος σε αυτόν Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, Πρωτορ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, και των συνεφημερίων του, Πρωτοπρ. Ιωάννη Παγώνη και Βασιλείου Καλύβα, και την επί του ιερού Αναλογίου διακονία χορού...
13 Αυγούστου, 2021 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2021 - 10:14

Στην Παναγία “Χρούσσων” ο Μητροπολίτης Σύρου

Διαδώστε:
Στην Παναγία “Χρούσσων” ο Μητροπολίτης Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Β’ προέστη την Πέμπτη 12 Αυγούστου της Ακολουθίας της Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Θεοτόκου «Παναγίτσας» Χρούσσων, με τη συμμετοχή του Εφημερεύοντος σε αυτόν Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου, Πρωτορ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, και των συνεφημερίων του, Πρωτοπρ. Ιωάννη Παγώνη και Βασιλείου Καλύβα, και την επί του ιερού Αναλογίου διακονία χορού Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνστ. Ψαρρού.

Στο κήρυγμά του προς το εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του Ευαγγελικού Αναγνώσματος και ιδιαίτερα στη Μάρθα και τη Μαρία, ως εκπροσώπους δύο διαφορετικών τύπων χριστιανών, και στον διπλό μακαρισμό του Κυρίου, τονίζοντας ότι ο καθένας μας μπορεί να γίνει κατά χάριν «Μητέρα του Χριστού», αν ανοίξει την ψυχή του και την καταστήσει δεκτική στο λόγο του Θεού!

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, τους συνεφημερίους του και τους συνεργούς τους και ευχήθηκε σε όλους για την επιούσα μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Σήμερα, ο Σεβασμιώτατος θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο, όπου θα υποδεχθεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιερώνυμο και Λήμνου κ. Ιερόθεο, οι οποίοι θα αφιχθούν για να συμμετάσχουν, κατόπιν προσκλήσεώς του, στις Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, οι οποίες θα αναμεταδοθούν από την κρατική τηλεόραση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων