17/03/2023 17/03/2023 Πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως, η συνάντηση για τον μήνα Μάρτιο του Σχολείου Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Το Σχολείο Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου που πραγματοποιείται στην Ερμούπολη, είναι από τις πρώτες ποιμαντικές δράσεις που ανέλαβε ο  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’  μετά την εκλογή του. Το γενικό θέμα...
17 Μαρτίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2023 - 16:29

Συνάντηση του Σχολείου Οικογένειας της Μητρόπολης Σύρου για τον Μάρτιο

Διαδώστε:
Συνάντηση του Σχολείου Οικογένειας της Μητρόπολης Σύρου για τον Μάρτιο

Πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως, η συνάντηση για τον μήνα Μάρτιο του Σχολείου Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου.

Το Σχολείο Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου που πραγματοποιείται στην Ερμούπολη, είναι από τις πρώτες ποιμαντικές δράσεις που ανέλαβε ο  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’  μετά την εκλογή του.

Το γενικό θέμα της φετεινής περιόδου είναι:

«Τα πραγματικά αίτια των τσακωμών – συγκρούσεων (που συνήθως οδηγούν στην διάλυση) στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως μέσα στην οικογένεια».

Ο υπεύθυνος της εν λόγω δράσεως της Ι.Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ζαχαρόπουλος Ψυχοθεραπευτής με ειδικότητα στην Οικογενειακή Θεραπεία, ανέπτυξε έναν από τους βασικότερους και συχνότερους λόγους συγκρούσεων και διαλύσεως τών σχέσεων που είναι «η ανάγκη τού Εγώ να έχει δίκιο» ώστε να αισθάνεται ανώτερο και φυσικά ο απέναντι να έχει άδικο, μειωμένος και κατώτερος. Ένα μεγάλο μέρος της συναντήσεως αφιερώθηκε διαδραστικά με το ακροατήριο στην ανάλυση και κατανόηση της φύσεως τού ΕΓΩ. Έγινε  ζωντανή συζήτηση και με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, ο ομιλητής πρότεινε τρόπους διαχειρίσεως τού ΕΓΩ, οι οποίοι δεν θα οδηγούν στην απώλεια της αγάπης και στην ρήξη και καταστροφή των σχέσεων στην οικογένεια, αλλά και εκτός οικογενείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων