28/07/2021 29/07/2021 Η παλαίφατος γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, εόρτασε χθες με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία του Δευτεροκτίτορος και Σεβαστοκράτορος της Μονής, Πλοιοκτήτου κ....
28 Ιουλίου, 2021 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 8:58

Σύρου: Η ανδρεία γυναίκα και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής

Διαδώστε:
Σύρου: Η ανδρεία γυναίκα και τα προβλήματα της καθημερινής ζωής

Η παλαίφατος γυναικεία Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και της Οσίας Ειρήνης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου, στα Αποίκια της Άνδρου, εόρτασε χθες με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από Εφημερίους της νήσου και με την παρουσία του Δευτεροκτίτορος και Σεβαστοκράτορος της Μονής, Πλοιοκτήτου κ. Ελευθέριου Πολέμη, και πολλών Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφορμώμενος από τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα και ιδιαίτερα από το Βιβλίο των Παροιμιών, που αναφέρεται στην «ανδρεία γυναίκα», προέτρεψε τις εκκλησιαζόμενες πιστές να αντιμετωπίζουν με σύνεση, ανδρεία και γενναιότητα τις δυσκολίες και τα προβλήματα της οικογενειακής και καθημερινής ζωής, και ταυτόχρονα να μεριμνούν για τις νεαρές θυγατέρες τους, από την παιδική και άωρη κιόλας ηλικία, όχι μόνο για την επιμελημένη εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά και για τον εμπλουτισμό τους με εσωτερικά χαρίσματα, ώστε να αναδειχθούν στο μέλλον άξιες σύζυγοι, μητέρες και χρήσιμες στην κοινωνία!

Εμνήσθη, επίσης, και των αρετών που επέδειξαν οι γυναίκες των Ανδρίων Ναυτικών, οι οποίες με τιμιότητα και σωφροσύνη διαχειρίστηκαν τον τίμιο μόχθο των επί μακρόν, ιδίως κατά το παρελθόν, ναυτιλλομένων συζύγων τους και στήριξαν τις οικογένειές τους, ως άνδρες και γυναίκες ταυτόχρονα, και απέδειξαν ότι κατέχουν τις αρετές, που αναφέρει ο Παροιμιαστής.
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη τον κ. Ελευθέριο Πολέμη για την προσφορά του προς την Ιερά Μονή και ευχήθηκε στους εκκλησιασθέντες.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων