14/09/2021 14/09/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, χοροστάτησε χθες, στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή της Παρακοπής Σύρου. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν Εφημέριοι της νήσου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνάς Αλιφραγκής, ο Πρόεδρος ο Συνδέσμου Συριανών κ.Δημ. Βαφίας,...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 10:35

Σύρου: “Ο Σταυρός όπλο ακαταμάχητο στον αγώνα”

Διαδώστε:
Σύρου: “Ο Σταυρός όπλο ακαταμάχητο στον αγώνα”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, χοροστάτησε χθες, στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή της Παρακοπής Σύρου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό συμμετείχαν Εφημέριοι της νήσου, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνάς Αλιφραγκής, ο Πρόεδρος ο Συνδέσμου Συριανών κ.Δημ. Βαφίας, καθώς και πλήθος πιστών, οι οποίοι παρακολούθησαν την Ακολουθία εντός και εκτός του Ναού με τάξη και προσοχή.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στην πρωτεύουσα θέση που κατέχει ο Σταυρός στη ζωή των πιστών και της Εκκλησίας, όχι μόνο ως σύμβολο ωραιότητος αλλά και ως όπλον ακαταμάχητον στον αγώνα για την αντιμετώπιση ορατών και αοράτων εχθρών. Ακόμα και των καθημερινών δυσκολιών της ζωής, και με την ευκαιρία του χθεσινού αγιασμού των Σχολείων ευχήθηκε δύναμη και φώτιση στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, των Σχολείων όλων των νησιών της Μητροπόλεως.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Εφημέριο του Ναού, τους Επιτρόπους και τους συνεργάτες του, καθώς και τους Ερμουπολίτες που αγαπούν και στηρίζουν την ολιγάνθρωπη αυτή Ενορία και ευχήθηκε σε όλους ο Σταυρός να τους στηρίζει και να τους προστατεύει από κάθε κακό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων