22/11/2022 22/11/2022 Τον μεθεόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β‘ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλακών, στη Μήλο. Τον ιεράρχη πλαισίωσαν οι εφημέριοι του νησιού. Ο Μητροπολίτης μίλησε για το ρόλο των Θεομητορικών Εορτών στην κατανόηση από τους πιστούς του σχεδίου της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, η πραγματοποίηση...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 18:21

Τον  μεθεόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου τέλεσε ο Σύρου Δωρόθεος στη Μήλο

Διαδώστε:
Τον  μεθεόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου τέλεσε ο Σύρου Δωρόθεος στη Μήλο

Τον μεθεόρτιο Εσπερινό των Εισοδίων της Θεοτόκου τέλεσε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β‘ στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλακών, στη Μήλο.

Τον ιεράρχη πλαισίωσαν οι εφημέριοι του νησιού. Ο Μητροπολίτης μίλησε για το ρόλο των Θεομητορικών Εορτών στην κατανόηση από τους πιστούς του σχεδίου της Θείας Οικονομίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, η πραγματοποίηση του οποίου άρχισε με το Γενέσιο της Θεοτόκου, συνεχίσθηκε με την είσοδό Της και την παραμονή Της στο Ναό, εντός του οποίου διεφυλάχθη «αγία και άμωμος», χωρίς ανθρώπινα πάθη και αμαρτίες, και κορυφώθηκε με την ενανθρώπιση του Κυρίου και την εκ της Παρθένου Μαρίας υπερφυά Γέννησή Του.

Συνεχάρη, τέλος, τον νέο Εφημέριο του Ναού κ. Ευστράτιο Γιαντσιώρη και κάλεσε τους πιστούς να τον αγκαλιάσουν και να τον στηρίξουν στο έργο του και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές της Θείας Επιφανείας.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησε μεταξύ άλλων  η Βουλευτής Κυκλάδων κ. Αικατερίνη Μονογυιού, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Πλακών και ο Διευθυντής του Γραφείου του Τάγματος Εθνοφυλακής Μήλου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων