02/11/2019 03/11/2019 Με την αθρόα συμμετοχή Κυθνίων πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε, κατά τη 2α Νοεμβρίου 2019, το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ακινδύνου και των μαρτυρησάντων μετ’ αυτού Αγίων Αφθονίου, Πηγασίου, Ανεμποδίστου και Ελπιδοφόρου, τους οποίους ιδιαιτέρως ευλαβούνται οι Κύθνιοι, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Επάρχου Κύθνου-Κέας...
02 Νοεμβρίου, 2019 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2019 - 11:45

Των Αγίων Ακινδύνων στη νήσο των ευλαβών Κυθνίων

Διαδώστε:
Των Αγίων Ακινδύνων στη νήσο των ευλαβών Κυθνίων

Με την αθρόα συμμετοχή Κυθνίων πιστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε, κατά τη 2α Νοεμβρίου 2019, το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ακινδύνου και των μαρτυρησάντων μετ’ αυτού Αγίων Αφθονίου, Πηγασίου, Ανεμποδίστου και Ελπιδοφόρου, τους οποίους ιδιαιτέρως ευλαβούνται οι Κύθνιοι, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Επάρχου Κύθνου-Κέας κ. Ευαγγέλου, του Δημάρχου Κύθνου κ. Στ. Γαρδέρη, του Αντιδημάρχου Κύθνου κ. Κωνστ. Φιλιππαίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κύθνου κ. Γ. Λαρεντζάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Χώρας κ. Στ. Μαρτίνου και πολλών παιδιών κάθε ηλικίας.

Εξ αφορμής αυτής εντυπωσιακής συμμετοχής παιδιών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τους γονείς, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«… Ο Άγιος Ιγνάτιος έλεγε ότι όλα τελεσιουργούνται και αγιάζονται μέσα στην Εκκλησία. Αυτό ακριβώς κάνετε κι εσείς σήμερα, φέρνοντας τα παιδιά σας στην Εκκλησία, και σας παρακαλώ να μην εγκαταλείψετε ποτέ αυτή την ευλογημένη παράδοση. Διότι τα παιδιά μας μέσα στην εκκλησία θα μάθουν να σέβονται και να αγαπούν το συνάνθρωπό τους και να έχουν ελπίδα στη ζωή τους. Οι Άγιοι Ακίνδυνοι σήμερα αυτό ακριβώς το μήνυμα μας δίνουν, να έχουμε αγάπη και ελπίδα. Όταν πριν 50 χρόνια ο άνθρωπος πατούσε στη Σελήνη, όλοι πίστευαν ότι με την τεχνολογία θα αρχίσει μία νέα εποχή ειρήνης για την ανθρωπότητα. Δυστυχώς, το μόνο που βλέπουμε είναι να υπάρχουν παντού πόλεμοι, νεκροί, πρόσφυγες…. Γι’ αυτό όλοι χρειαζόμαστε σήμερα την αγάπη και την ελπίδα για να μπορέσουμε να ζήσουμε σωστά και έχουμε χρέος να μεταλαμπαδεύσουμε αυτό το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας στα παιδιά μας, που το έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων