17/11/2021 17/11/2021 Τον παιδιόθεν στο ιερό βήμα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Κορρησίας νήσου Κέας ανατραφέντα, Υπάλληλο της Τραπέζης Πειραιώς, ευσεβέστατο κ. Μιχαήλ Γρυπάρη, χειροτόνησε σήμερα το πρωί Διάκονο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στο Καθολικό της Γυναικείας Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας Κινίου Σύρου. Ο νέος διάκονος μεγάλωσε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης...
17 Νοεμβρίου, 2021 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2021 - 14:14

Χειροτονία διακόνου στην Κέα

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου στην Κέα

Τον παιδιόθεν στο ιερό βήμα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Κορρησίας νήσου Κέας ανατραφέντα, Υπάλληλο της Τραπέζης Πειραιώς, ευσεβέστατο κ. Μιχαήλ Γρυπάρη, χειροτόνησε σήμερα το πρωί Διάκονο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στο Καθολικό της Γυναικείας Ιεράς Μονής της Αγίας Βαρβάρας Κινίου Σύρου.

Ο νέος διάκονος μεγάλωσε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης Σύρου, παρά τους πόδας του αοιδίμου Πρωτοπρ. Μιχαήλ Χαστά, Κληρικού εναρέτου και από γνήσιο εκκλησιαστικό και λειτουργικό φρόνημα διακρινομένου, μαθήτευσε πλησίον των Εφημερίων Αρχιμ. Διονυσίου Τζουβάρα και Πρωτοπρ. Αθανασίου Παπαευθυμίου και διακόνησε τον Ιερό Ναό υπό την καθοδήγηση του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθερίου Δεμένεγα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τη Διακόνισσα και τα παιδιά του που παρίσταντο, για τη συγκατάθεσή τους να ενταχθεί στον ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως ο σύζυγος και πατέρας τους και ευχήθηκε προς τον νεόφυτο Διάκονο να αναδειχθεί καλός και δίκαιος διάκονος των Μυστηρίων του Θεού και τον προέτρεψε να συμπαρίσταται, ως καλός ποιμένας, στα προβλήματα, τις χαρές και τις θλίψεις των ανθρώπων της γενετείρας του νήσου Κέας, στην οποία πρόκειται να υπηρετήσει.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων