14/09/2021 14/09/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε η τοπική εκκλησία των Τρικάλων την παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής σε όλους τους ενοριακούς Ναούς τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.   Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων και περικαλλέστατος, μετά την εσωτερική ανακαίνιση, Ιερός Ναός Αγίων...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 18:47

Από την μακρινή Αστόρια στα Τρίκαλα για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Διαδώστε:
Από την μακρινή Αστόρια στα Τρίκαλα για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε η τοπική εκκλησία των Τρικάλων την παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής σε όλους τους ενοριακούς Ναούς τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. 

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων και περικαλλέστατος, μετά την εσωτερική ανακαίνιση, Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων