23/11/2020 23/11/2020 Στον ιστορικό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Προ της Απολύσεως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου. Κατά το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε τα κάτωθι: «Με συντριβή καρδίας, αλλά και επ’ ελπίδι της κοινής αναστάσεως...
23 Νοεμβρίου, 2020 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2020 - 15:43

“Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό”

Διαδώστε:
“Είμαι βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό”

Στον ιστορικό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Προ της Απολύσεως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου. Κατά το Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης ανέφερε τα κάτωθι:

«Με συντριβή καρδίας, αλλά και επ’ ελπίδι της κοινής αναστάσεως τελέσαμε σήμερα το μνημόσυνο από τις εννιά ημέρες κοιμήσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρού Ιωάννου. Ακόμα ακούμε στα αφτιά μας την αναγγελία του αιφνιδίου θανάτου του. Εμείς, ως πνευματικά του έκγονα, οφειλετικώς και ευγνωμόνως προσευχόμαστε για την ανάπαυσή του. Δεν ξέρω αν τον αγαπήσαμε όσο εκείνος εμάς, ποτέ δεν θα είμαι σίγουρος. Είμαι όμως βέβαιος ότι η ψυχή του θα χαίρεται ήδη στον Ουρανό και θα έχει βρει τόπο αναψυχής και αναπαύσεως γιατί μέσα στα πολλά χρόνια της διακονίας του στην Εκκλησία, είτε ως επίσκοπος, είτε ως πρωτοσύγκελλος, είτε ως διάκονος, πάντοτε ενσάρκωνε τα λόγια του Κυρίου «Ἐγώ εἰμι ὁ ποιμήν ὁ καλός. Ὁ ποιμήν ὁ καλός τήν ψυχήν αὐτοῦ τίθησιν ὑπέρ τῶν προβάτων» (Ιω. 10,11). Είχε πάντοτε την ευθύνη αυτών των λόγων μέσα στην διακονία του πιστού λαού που του εμπιστεύτηκε ο Κύριος. Όντως θυσίασε την ζωή του για το ποίμνιό του, αυτό του το αναγνωρίζουμε όλοι. Γι’ αυτό οι πάντες θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και αγάπη και θα τον μνημονεύουμε πάντα. Η μνήμη του μακάρι να μείνει αιώνια μέσα στις καρδιές μας για να θυμόμαστε την δική του θυσιαστική καρδιά. Αμήν!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων