18/02/2019 18/02/2019 Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, πρώτη Κυριακή της ευλογημένης και κατανυκτικής περιόδου του Τριωδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:55

Μητρ.Τρίκκης: H Εκκλησία έχει ανάγκη από Λειτουργούς που να είναι αφιερωμένοι στο λειτούργημα της ιερωσύνης

Διαδώστε:
Μητρ.Τρίκκης: H Εκκλησία έχει ανάγκη από Λειτουργούς που να είναι αφιερωμένοι στο λειτούργημα της ιερωσύνης

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, πρώτη Κυριακή της ευλογημένης και κατανυκτικής περιόδου του Τριωδίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος Χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τρικάλων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών π. Παναγιώτου Σπαθή, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο, του υπενθύμισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική μέρα στη ζωή του και πως αυτή η μέρα είναι μεγάλη για την τοπική μας εκκλησία, διότι ένας νέος πρεσβύτερος έρχεται να κυκλώσει το θυσιαστήριο του Κυρίου.

Συνεχίζοντας του θύμισε όλα όσα βιώσαν από κοινού αυτά τα χρόνια της διακονίας του. Τον προέτρεψε από όλα όσα είδε και έζησε να κρατήσει μόνο τα καλά και ωφέλιμα και κάλεσε τον π. Παναγιώτη, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχει σήμερα η Αγία μας Εκκλησίας από Λειτουργούς που να είναι αφιερωμένοι στο λειτούργημα και στο υπούργημα της ιερωσύνης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στον π. Παναγιώτη οι ευχές και οι προσευχές του Γέροντος του π. Ιγνατίου, καθώς και των παρευρισκομένων πατέρων που προσήλθαν και κύκλωσαν το θυσιαστήριο να τον συνοδεύουν.

Τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας τους ύμνους έψαλλε χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Λάσκου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Χειροθέτησε σε Σταυροφόρου Οικονόμο τον π. Παναγιώτη.

Το μεσημέρι ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης έτυχε θερμής υποδοχής, κατά την μοναστική τάξη, στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου. Εκεί ξεναγήθηκε από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής και συνομίλησε μαζί τους επί πνευματικών θεμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων