17/07/2021 17/07/2021 Την Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εορτάζει η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό της Ναό στην Άνω Τούμπα Την παραμονή, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό με τη συμμετοχή ευσεβούς εκκλησιάσματος και πλήθους κληρικών, τηρώντας τα μέτρα...
17 Ιουλίου, 2021 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2021 - 11:55

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Τρίκκης στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Άνω Τούμπας

Την Ιερά Μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης εορτάζει η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό της Ναό στην Άνω Τούμπα

Την παραμονή, Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό με τη συμμετοχή ευσεβούς εκκλησιάσματος και πλήθους κληρικών, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης ο οποίος ομίλησε καταλλήλως για το βίο της αγίας Μαρίνας, τα μαρτύρια που υπέστη για την πίστη και την αγάπη που είχε για τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό τον οποίο και αγάπησε εκ νεότητος.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος με εμφανή την συγκίνησή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Παναγιώτατο για την τέλεση της ευχαριστιακής συνάξεως για την εορτή της Αγίας Μαρίνας. Επίσης συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Πέτικα για την αρίστη διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως, τους εφημερίους π. Διόδωρο Μαρκατιά, Αθανάσιο Καρανταΐδη και Νικόλαο Στόκα, ως επίσης και τις εκκλησιαστικές επιτροπές του Ιερού Ναού.

 

Δείτε τον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής της Αγίας Μαρίνας από τον ομώνυμο Ιερό Ναό Άνω Τούμπας:

 

Δείτε πλoύσιο φωτογραφικό υλικό (περισσότερες φωτό ΕΔΩ):

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων