27/07/2021 27/07/2021 Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως των Τρικάλων. Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής, Δευτέρα 26 Ιουλίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου...
27 Ιουλίου, 2021 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 19:33

ΤΡΙΚΑΛΑ: Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής και Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Διαδώστε:
ΤΡΙΚΑΛΑ: Πανήγυρις Αγίας Παρασκευής και Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, τηρώντας τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, με επίκεντρο όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων τον φερώνυμο και περικαλλή Ιερό Ναό της πόλεως των Τρικάλων.

Την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής, Δευτέρα 26 Ιουλίου, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών και κατά σάρκα αδελφού του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Προκοπίου χωρίου Άγιος Προκόπιος Πύλης Τρικάλων π. Προκοπίου Κλάδη, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς, που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και τη Χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Προκόπιο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τον Χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων