12/02/2020 12/02/2020 Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση πραγματοποιήθηκαν στη πόλη των Φιλιατρών οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους. Χιλιάδες πιστοί από πολλά σημεία της Πελοποννήσου συνέρρεαν από το απόγευμα της Κυριακής στα Φιλιατρά με τουριστικά λεωφορεία για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου. Στις λατρευτικές εκσηλώσεις συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2020 - 13:50

Τα Φιλιατρά τίμησαν τον Πολιούχο τους και τον Αρχηγό ΓΕΣ

Διαδώστε:
Τα Φιλιατρά τίμησαν τον Πολιούχο τους και τον Αρχηγό ΓΕΣ

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Χαράλαμπου Λαλούση πραγματοποιήθηκαν στη πόλη των Φιλιατρών οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους.

Χιλιάδες πιστοί από πολλά σημεία της Πελοποννήσου συνέρρεαν από το απόγευμα της Κυριακής στα Φιλιατρά με τουριστικά λεωφορεία για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου.

Στις λατρευτικές εκσηλώσεις συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,  και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος μετά του ιερού κλήρου της τοπικής Εκκλησίας.

Συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας, μπάντας του Στρατού, αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητών σχολείων, ολοκληρώθηκε και η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση ενώ η εικόνα επέστρεψε πάλι στο ναό.

Στις εκδηλώσεις τιμής συμμετείχαν επίσης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανώλης Γραφάκος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι δήμων της Μεσσηνίας, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού/Ακτοφυλακής, όπως και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Φιλιατρών και της περιοχής του Δήμου Τριφυλίας.

Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων, ακολούθησε δεξίωση από το Δήμο Τριφυλίας προς τιμήν των επισήμων και κυρίως του Α\ΓΕΣ σε παραλιακό οικισμό των Φιλιατρών, όπου και απονεμήθηκαν τιμές στον εξ Φιλιατρών αρχηγό ΓΕΣ ενώ και εντός του ιερού ναού η Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας απένειμε ένα αναμνηστικό εις τον αρχηγό μετά το πέρας της περιφοράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων