27/10/2021 27/10/2021 Τον Αγιασμό για την έναρξη των 86 Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την εκκλησιαστική χρονιά, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Προηγήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την Θεομητορική Εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, στον οποίο συμμετείχαν όλοι...
27 Οκτωβρίου, 2021 - 22:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2021 - 22:45

86 Ενοριακές Κατηχητικές Συνάξεις στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Διαδώστε:
86 Ενοριακές Κατηχητικές Συνάξεις στην Ι.Μ. Φθιώτιδος

Τον Αγιασμό για την έναρξη των 86 Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτή την εκκλησιαστική χρονιά, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Προηγήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός για την Θεομητορική Εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι υπεύθυνοι ιερείς αυτών των Ενοριακών Καταχητικών Συνάξεων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πατρική του προσλαλιά τόνισε την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων στις ενορίες χαρακτηρίζοντας τις Ενοριακές αυτές Κατηχητικές Συνάξεις ως πρότυπο υγιούς επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

«Ο Λόγος του Θεού, όταν σπείρεται με αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων, αμέσως καρποφορεί και αλλάζει την κοινωνία. Και ένας άνθρωπος να ακούσει και να αλλάξει πορεία είναι επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ο Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, Διευθυντής του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και Αντιμετωπίσεως Αιρέσεων, επεσήμανε ορισμένα πρακτικά ζητήματα της επιτυχούς πραγματοποιήσεως των Ενοριακών Κατηχητικών Συνάξεων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων