29/04/2021 29/04/2021 Το φαρμακείο του Πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδος επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου με την χρήση του προσωπικού του ΑΜΚΑ να λάβει τα προβλεπόμενα self tests, που δικαιούται, στα οποία θα πρέπει να υποβληθεί την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως και όλοι οι ιερείς, οι ιεροψάλτες, οι νεωκόροι, οι επίτροποι αλλά και όλοι οι...
29 Απριλίου, 2021 - 9:34
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 9:38

Δωρεάν self tests στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Δωρεάν self tests στην Μητρόπολη Φθιώτιδος

Το φαρμακείο του Πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Φθιώτιδος επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου με την χρήση του προσωπικού του ΑΜΚΑ να λάβει τα προβλεπόμενα self tests, που δικαιούται, στα οποία θα πρέπει να υποβληθεί την Μεγάλη Εβδομάδα, όπως και όλοι οι ιερείς, οι ιεροψάλτες, οι νεωκόροι, οι επίτροποι αλλά και όλοι οι συνεργάτες των Ενοριών, ώστε να εορτάσουμε όλοι, εκτός από ένα πνευματικό και μυστηριακό Πάσχα, και ένα υγειονομικώς ασφαλές Πάσχα.

 

 

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως στη Λαμία, διένειμε δωρεάν συσκευασίες με προστατευτικές μάσκες τύπου Κ-95 στο προσωπικό της Μητροπόλεως και των Ιδρυμάτων της.

 

 

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος προς τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στο φαρμακείο του κ. Νικολάου Δασκαλόπουλου στην πλατεία Πάρκου χαρακτηριστικά σημείωσε:
“Προκειμένου να εορτάσουμε ένα υγειονομικώς ασφαλές Πάσχα έχουμε φροντίσει σε συνεννόηση με την Πολιτεία όλοι οι Ιερείς μας, οι νεωκόροι, οι ιεροψάλτες, το υγειονομικό προσωπικό, οι επίτροποι, όλοι όσοι θα βοηθήσουν και θα διακονήσουν την Θεία λατρεία και όλες τις δραστηριότητες των Ενοριών, την προσκύνηση του Επιταφίου και όλα όσα είναι απαραίτητα, έχουμε φροντίσει να μπορέσουν να προμηθευτούν δωρεάν self tests, προκειμένου να έχουν κάνει τον σχετικό αυτοέλεγχο, να έχουν ενημερώσει την πλατφόρμα και να είναι εφοδιασμένοι με την σχετική βεβαίωση.

Συνολικά για την Φθιώτιδα με φροντίδα της Μητροπόλεως δηλώθηκαν 944 ΑΜΚΑ, δηλαδή προβλέπονται 1888 δωρεάν self tests για την Μεγάλη Εβδομάδα, και ήρθα σήμερα εδώ, συμβολικά, στον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου και τον ευχαριστώ και τον ίδιο και όλους τους Φαρμακοποιούς, για να πάρω με το προσωπικό μου ΑΜΚΑ το δικό μου self test.

Παρατηρώ ότι οι ιερείς που είναι σε μεγάλη ηλικία, ήδη έχουν προμηθευτεί και έχουν κάνει το self test χωρίς καμία δυσκολία».

 

 

Επίσης σε ερώτημα των δημοσιογράφων ο κ. Συμεών, αναφερόμενος στα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν σε γυναικείου Μοναστήρι του Παλαιού Ημερολογίου στη Φθιώτιδα, του οποίου μάλιστα η Ηγουμένη είναι διασωληνωμένη στη Μ.Ε.Θ του Νοσοκομείου Λαμίας, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ενημερώθηκα για τα κρούσματα, τα οποία υπάρχουν σε μία Μονή, η οποία ανήκει στο Παλαιό Ημερολόγιο, δηλαδή δεν ανήκει στην δικαιοδοσία την κανονική, εκκλησιαστική και νομική της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Όπως έπραξα και σε αντίστοιχη περίπτωση, με τα δύο μοναστήρια στην Τιθορέα, τα οποία επίσης δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία μας, το ίδιο έπραξα και σήμερα: Επικοινώνησα με τον Επίσκοπό τους, τον κ. Ιγνάτιο, εξεδήλωσα το ενδιαφέρον μου και σε ανθρωπιστικό επίπεδο και σε επίπεδο οποιασδήποτε άλλης βοηθείας και φυσικά όλες οι δυνατότητες, οι οποίες υπάρχουν, της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι στην διάθεση της Μονής, ασχέτως αν ανήκει στην δικαιοδοσία μας. Μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη πλευρά. Επίσης αυτό είναι πάρα πολύ διδακτικό για αυτούς που συνεχίσουν να αδιαφορούν ή να αρνούνται την ύπαρξη του ιού, ή τον κίνδυνο που υπάρχει. Νομίζω τα γεγονότα διδάσκουν από μόνα τους. Δεν χρειάζεται κάτι να πω. Και η ευχή μου είναι: τα παθήματα να γίνονται μαθήματα».

Τέλος, γίνεται γνωστό, όπως είχε δεσμευθεί και στο παρελθόν και όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψιν ο Σεβασμιώτατος, ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει προνομιακή χρήση του αξιώματός του, ώστε να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα (παρά την ιδιότητά του ως Προέδρου των τριών Γηροκομείων της Μητροπόλεως), σήμερα που άνοιξε η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 40-44 ο κ. Συμεών έλαβε την σχετική ειδοποίηση μέσω της άϋλης συνταγογράφησης και έσπευσε να κανονίσει να λάβει άμεσα την πρώτη δόση του εμβολίου, της εταιρείας ASTRAZENECA, όπως και όλοι οι συνομήλικοί του, την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου 2021, στις 14:12 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Δομοκού, ενώ την δεύτερη δόση την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, στις 08:18 π.μ., πάλι στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων