05/07/2020 05/07/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής Δομοκού ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μεταξύ των πιστών, εκκλησιάστηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Προθυπουργώ κ. Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο και τις τοπικές Αρχές. Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Συνοδικός Γραμματεύς...
05 Ιουλίου, 2020 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 20:52

Εγκαθίδρυσε νέο Εφημέριο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Εγκαθίδρυσε νέο Εφημέριο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ομβριακής Δομοκού ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μεταξύ των πιστών, εκκλησιάστηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Υφυπουργός παρά τω Προθυπουργώ κ. Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δομοκού κ. Χαράλαμπο Λιόλιο και τις τοπικές Αρχές. Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Συνοδικός Γραμματεύς και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, ο οποίος και συνόδευε τον κ. Συμεών.

Στον διδακτικό λόγο του αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα των αρετών διακρίνοντας το νόημα που δίνει σε αυτές ο κόσμος ενίοτε και με την κατάχρηση ή παράχρηση τους. Χαρακτηριστικά ο π. Άνθιμος μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Ο Απόστολος Παύλος απαριθμεί τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία προσφέρονται από τον Θεό ως δώρα στον άνθρωπο. Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, πίστις, πραότης, εγκράτεια. Λέξεις, τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά στο λεξιλόγιο μας, λέξεις όμως, οι οποίες όταν βιώνονται μέσα στην Εκκλησία, αλλάζουν νόημα και αξία για την ζωή του ανθρώπου. Μόνο μέσα στην Εκκλησία, η ζωή μας νοηματοδοτείται πραγματικά. Χαρά για τον Απόστολο Παύλο, είναι η εν Χριστώ ζωή, η οποία βιώνεται μόνο με την αγάπη, την αληθινή αγάπη προς τον Θεό, προς τους ανθρώπους και προς τα πάντα γύρω μας».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, εγκαθίδρυσε τον νέο Εφημέριο του χωριού, π. Δημήτριο Νασόπουλο, ο οποίος από τούδε και στο εξής θα ποιμαίνει και θα διακονεί τους ευλογημένους πιστούς της Ομβριακής και ανακοίνωσε ότι κατόπιν αιτήματός του ο μέχρι τώρα Εφημέριος του χωριού, π. Αλέξανδρος Κωστάκης θα τοποθετηθεί στην Ενορία του Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών, τόπο καταγωγής της συζύγου του, εις διαδοχήν του μακαριστού π. Δημητρίου Τσάμη, ο οποίος ετύγχανε και πενθερός του.

 Ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε στον π. Δημήτριο:

«Για να επιτύχεις στην αποστολή σου χρειάζεσαι μονάχα ένα: να αγαπάς τον Θεό και τους ανθρώπους και να διακονείς με όλο σου το είναι την ενότητα της Ενορίας και του ποιμνίου σου».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μέχρι τώρα εφημέριος του Ναού π. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον κ. Συμεών, ενώ με ιδιαίτερα θερμά λόγια και όμορφα δώρα  καλωσόρισαν τον Σεβασμιώτατο ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού.

Μετά την Λειτουργία ο κ. Συμεών μαζί με τον κ. Υπουργό παρακάθισαν στην πλατεία του χωριού και είχαν μία ευχάριστη επικοινωνία με τους κατοίκους.

Διαβάστε ακόμα: 

Ο κ. Πέτσας εκκλησιάστηκε στην Ομβριακή Δομοκού.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων