17/01/2022 17/01/2022 Ευχετήρια επίσκεψη έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Αντώνιο, καθώς και διήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Αντωνίου. Τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιο επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον...
17 Ιανουαρίου, 2022 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2022 - 15:58

Επίσκεψη Μητροπολίτη Φθιώτιδος στις Μητροπόλεις Γλυφάδας και Περιστερίου

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Φθιώτιδος στις Μητροπόλεις Γλυφάδας και Περιστερίου

Ευχετήρια επίσκεψη έκανε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γλυφάδος κ. Αντώνιο, καθώς και διήμερη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου με αφορμή την εορτή του πολιούχου Αγίου Αντωνίου.

Τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Γλυφάδος, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιο επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητρόπολης, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο.

Ο άγων τα ονομαστήριά του Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Αντώνιος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και θέρμη τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος και την συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για την τιμητική και ευλογητή επίσκεψή τους.

Για αρκετή ώρα οι Άγιοι Αρχιερείς είχαν μία όμορφη πνευματική και ουσιαστική επικοινωνία, ενώ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ευχήθηκε στον Μητροπολίτης Γλυφάδος, έτη πολλά, ευλογημένα, υγιή, πανεφρόσυνα για να συνεχίσει την αγλαόκαρπο και Θεοφιλή Ποιμαντορία του στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδος.

Εορτασμοί του Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου Περιστερίου

Την αδελφή Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου επισκέφθηκε το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2022 ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προκειμένου -μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου- να συμμετάσχει στους εορτασμούς προς τιμήν του Πολιούχου της, Αγίου Αντωνίου.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσαν ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Αρχιδιάκονος π. Νικόλαος Πολυζώης και ο Δευτερεύων Διάκονος π. Δημήτριος Σκαρλάτος.

Την παραμονή της εορτής στον περικαλλή Ναό του Αγίου Αντωνίου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο με θέμα: «Η προσωπικότητα του Μεγάλου Αντωνίου», συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγορίου.

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συλλειτουργούντων των ως άνω Αγίων Αρχιερέων, του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς μας Μητρόπολης Αρχιμ. π. Εφραίμ, του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της οικείας Μητρόπολης Αρχιμ. π. Αγγέλλου Ανθόπουλου, ιερέων της Μητρόπολης , καθώς και από άλλες Μητροπόλεις, ενώ παραβρέθηκαν και οι αρχές του τόπου και ευσεβείς πιστοί.

Για να ακούσετε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών πατήστε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων