13/04/2022 13/04/2022 Την πατρική του ευλογία, την αμέριστη συμπαράστασή του στο πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης» και τις ευχές του στο νεοεκλεγέν Διοικητικό του Συμβούλιο έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Κατόπιν πρόσκλησης του νεοεκλεγέντος Προέδρου κ. Χρυσοβαλάντη Μάνταλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού...
13 Απριλίου, 2022 - 16:50
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2022 - 18:28

Φθιώτιδος Συμεών για Σύλλογο Σαρακατσαναίων: “Η ιδιαίτερη ταυτότητα, η ετερότητα, διακονεί την ενότητα”

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών για Σύλλογο Σαρακατσαναίων: “Η ιδιαίτερη ταυτότητα, η ετερότητα, διακονεί την ενότητα”

Την πατρική του ευλογία, την αμέριστη συμπαράστασή του στο πολύπλευρο έργο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδος «Ο Κατσαντώνης» και τις ευχές του στο νεοεκλεγέν Διοικητικό του Συμβούλιο έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Κατόπιν πρόσκλησης του νεοεκλεγέντος Προέδρου κ. Χρυσοβαλάντη Μάνταλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στα γραφεία του Συλλόγου στη Λαμία, συνεχάρη το νέο Συμβούλιο για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δράσεις του Συλλόγου.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη τιμή να διακονείτε την παράδοση και τον πολιτισμό των Σαρακατσάνων. Να θυμόμαστε ότι στην δική μας παράδοση η ιδιαίτερη ταυτότητα, η ετερότητα, διακονεί την ενότητα. Όλα τα ρυάκια ξεκινούν από την ίδια πηγή και όλα καταλήγουν στο πέλαγος του ενιαίου και αδιαίρετου ελληνισμού! Στο πέλαγος Γένους μας».

Στην Ακολουθία του Αγιασμού παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο θεματικός Αντιπεριφεριεάρχης κ. Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κυροδήμος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Κυρίτσης και άλλοι επίσημοι.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Ανδρεόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων