15/01/2023 15/01/2023 Μέσα στην πνευματική ατμόσφαιρα της Θείας Επιφανείας τελέστηκαν τα μυστήρια των ομαδικών βαπτίσεων δεκαέξι επιτυχώς αποφοιτησάντων από την Σχολή Κατηχήσεως Ενηλίκων της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος. Στα μυστήρια, τα οποία τελέστηκαν στο Ιερό Βαπτιστήριο του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, Μητροπολίτου Νέων Πατρών, στην Αγία Παρασκευή Νέας Άμπλιανης, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους...
15 Ιανουαρίου, 2023 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2023 - 8:47

Φθιώτιδος Συμεών: «Να γίνετε Φως Χριστού για όλους μας»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Να γίνετε Φως Χριστού για όλους μας»

Μέσα στην πνευματική ατμόσφαιρα της Θείας Επιφανείας τελέστηκαν τα μυστήρια των ομαδικών βαπτίσεων δεκαέξι επιτυχώς αποφοιτησάντων από την Σχολή Κατηχήσεως Ενηλίκων της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος.

Στα μυστήρια, τα οποία τελέστηκαν στο Ιερό Βαπτιστήριο του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, Μητροπολίτου Νέων Πατρών, στην Αγία Παρασκευή Νέας Άμπλιανης, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους νοεφωτίστους, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Σας εύχομαι να αποδειχτείτε άξιοι και άξιες της Χάριτος του Αγίου Βαπτίσματος, που λάβατε σήμερα. Να γίνετε φως Χριστού για όλους μας. Να μην επηρεάζεστε από το κακό παράδειγμα, που μπορεί να σας δίνουμε εμείς οι εκ παραδόσεως χριστιανοί, αλλά να έχετε πρότυπό σας τους Αγίους της Εκκλησίας μας και να ζητάτε την πρεσβεία τους στον διαρκή αγώνα της ζωής σας, για να τηρείτε το θέλημα του Θεού και να ζείτε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο Του. Στον πνευματικό σας αγώνα θα έχετε σύμμαχο και συμπαραστάτη, αντιλήπτορα και αρωγό, και τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη, τον δικό μας άγιο, τον οποίο θα γιορτάσουμε σε λίγες ημέρες».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών προσέφερε ως ευλογία σε όλους τους νεοφωτίστους από μία μικρή φορητή εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτη.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων