01/04/2022 01/04/2022 Ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από χθες σε Αθήνα και Τήνο για τους μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του και Προέδρου της Σχολικής Εφορείας του Ιδρύματος. Από πολύ νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετέβη στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας και συνόδευσε με τα...
01 Απριλίου, 2022 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 12:09

Φθιώτιδος Συμεών: «Τα παιδιά μας μαθητεύουν στο ορθόδοξο κοινοτικό πνεύμα»

Διαδώστε:
Φθιώτιδος Συμεών: «Τα παιδιά μας μαθητεύουν στο ορθόδοξο κοινοτικό πνεύμα»

Ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται από χθες σε Αθήνα και Τήνο για τους μαθητές και μαθήτριες του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, του και Προέδρου της Σχολικής Εφορείας του Ιδρύματος.

Από πολύ νωρίς το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μετέβη στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας και συνόδευσε με τα λεωφορεία τα παιδιά με αρχικό προορισμό τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», όπου άπαντες προσεκύνησαν τα ιερά θησαυρίσματα, τα οποία φυλάσσονται στο Ναό, τα ιερά σκηνώματα της Οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας και του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του Μητροπολιτικού Ναού.

Ακολούθως οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνοδευόμενοι από  τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών επισκέφθηκαν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και έλαβαν την πατρική ευχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και την συνάντηση τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Σχολείου, που γίνεται δεκτό από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την χρηματοδότηση της τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών στην Αθήνα και στην Τήνο και αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή και προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου, μαθητής της Γ´ Λυκείου, Γιώργος Κατσαντώνης, εκπροσωπώντας όλους τους μαθητές εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση για την συνάντηση αυτή και κάλεσε τον Μακαριωτατο να εύχεται υπέρ του Σχολείου.

Από την πλευρά του και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξέφρασε την χαρά του, που το Σχολείο επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Μακαριώτατο. Μίλησε για τους μαθητές τονίζοντας πως «έχουν την επιθυμία να πάρουν μία ορθόδοξη εκπαίδευση και να μαθητεύσουν στον ορθόδοξο εκκλησιαστικό πολιτισμό, που είναι ο πολιτισμός της προσφοράς, της επικοινωνίας, της μοιρασιάς, του ενδιαφέροντος για τον άλλον άνθρωπο, της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Τα παιδιά μας μαθητεύουν στο ορθόδοξο κοινοτικό πνεύμα». Ευχαρίστησε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε αυτήν την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη, καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχουν.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, τον Διευθυντή του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και όλα τα παιδιά για την επίσκεψη, η οποία, όπως δήλωσε, του προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά. Αναφέρθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Σχολείου, αλλά και στην σημαντική προσφορά του στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι προσφέρει γερά θεμέλια. Κάλεσε, ακόμη, τους μαθητές και τις μαθήτριες να είναι πιστοί στα καθήκοντά τους, να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και να διαβάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία, όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και όποια βιβλία τους προτείνουν οι καθηγητές τους.

Ακολούθησε επίσκεψη των συμμετεχόντων στο “πιο παλιό σπίτι της Αθήνας”, στο Αρχοντικό της Οσίας Φιλοθέης της Αθήνας και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στο Σύνταγμα.

Επόμενος σταθμός των συμμετεχόντων ήταν το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, στο οποίο αυτή την περίοδο μάλιστα φιλοξενούνται κειμήλια της Επαναστάσεως του 1821 της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανάμεσά τους και εκθέματα από Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Φθιώτιδος και της Ηρωϊκής Ρούμελης.

Στην συνέχεια η εκπαιδευτική ομάδα του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου και ξεναγήθηκαν από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος και παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των Συνοδικών Υπηρεσιών και γενικότερα μίλησε για την συνοδική διάρθρωση της Εκκλησίας μας.

Άπαντες δέχθηκαν την αβραμιαία φιλοξενία με γεύμα, το οποίο προσφέρθηκε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Πρόεδρου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, για όλους τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Τελευταίος σταθμός της ομάδος του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας ήταν η Ιερά Μονή Παντοκράτορος (Ταώ Πεντέλης), όπου άπαντες έγιναν δεκτοί με περισσή αγάπη και εγκαρδιότητα από την Αγία Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοφανώ και την περί αυτήν Ιερά Αδελφότητα.

Το απόγευμα, από το λιμάνι της Ραφήνας, αναχώρησαν με το πλοίο για την Ιερά Νήσο της Παναγίας την Τήνο, όπου και έφθασαν αργά το βράδυ, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωρόθεο, ο οποίος και παρήσχε μεγαλειώδη φιλοξενία στο μαθητικό και εκπαιδευτικό δυναμικό του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έτυχαν αβραμιαίας υποδοχής στο λιμάνι της Τήνου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Νήσου, Πρωθιερέα π. Γεώργιο Φανερό, και από τον Λιμενάρχη κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων