17/07/2020 17/07/2020 Με αναφορά στο πρόσωπο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας της Θαυματουργού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα πρόσωπα, που από διάφορες θέσεις κοινωφελούς υπηρεσίας διακονούν τον άνθρωπο και υποβάλλονται σε θυσίες για το κοινό καλό και για χάριν των πολλών. Χοροστατώντας στον Πανηγυρικό Εσπερινό τόσο στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας...
17 Ιουλίου, 2020 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 17:59

«Η Αγία Μαρίνα με το μαρτύριο της εμπνέει κάθε άνθρωπο»

Διαδώστε:
«Η Αγία Μαρίνα με το μαρτύριο της εμπνέει κάθε άνθρωπο»

Με αναφορά στο πρόσωπο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας της Θαυματουργού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών αναφέρθηκε σε όλα αυτά τα πρόσωπα, που από διάφορες θέσεις κοινωφελούς υπηρεσίας διακονούν τον άνθρωπο και υποβάλλονται σε θυσίες για το κοινό καλό και για χάριν των πολλών.

Χοροστατώντας στον Πανηγυρικό Εσπερινό τόσο στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας του στρατοπέδου στο ΚΕΥΠ όσο και στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Στυλίδος ο κ. Συμεών έφερε τα μαρτύρια και την θυσία της Αγίας Μαρίνας για την αγάπη της προς τον Χριστό ως παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που ακολουθεί το χρέος και το καθήκον του και είναι διατιθέμενος να δίνει ακόμη και το αίμα του στην εκπλήρωση της αποστολής του.

 

 

 

«Τόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας» τόνισε στο ΚΕΥΠ ενώπιον του Φρούραρχου, Ταξίαρχου Διοικητή Ιωάννη Ανδριώτη, όλων των αξιωματικών, οπλιτών και στελεχών της Μονάδος, του Στρατηγού της ΕΛΑΣ κ. Γεωργίου Κανέλου, του Αστυν. Διευθυντή κ. Δημητρίου Φούρλα και πλήθους αξιωματικών όλων των Σωμάτων «όσο και οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το διοικητικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό των Νοσοκομείων» πρόσθεσε στην Στυλίδα με αφορμή την παρουσία του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέα Κολοκυθά, «όλοι οι άνθρωποι που είναι ταγμένοι να υπηρετούν το κοινό καλό να ακολουθήσουν το παράδειγμα και την υποθήκη της Αγίας Μαρίνας» ανέφερε ο κ. Συμεών.

«Η Αγία Μαρίνα με το μαρτύριο της εμπνέει κάθε άνθρωπο που θυσιάζεται για το κοινό καλό» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού Γιώργος Κοτρωνιάς, Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος Ηλίας Κυρμανίδης, οι Δήμαρχοι Λαμιέων Ευθύμιος Καραΐσκος και Στυλίδος Βιργινία Στεργίου και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων