27/12/2021 28/12/2021 Ποιμαντική επίσκεψη στην Μαλεσίνα θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθώτιδος κ. Συμεών, όπου θα συναντηθεί με οικογένειες θυμάτων της πανδημίας. Αναλυτικά, το προσεχές Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής: Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 08:00 π.μ. Εόρτια επίσκεψη στο Κ.Ε.Υ.Π. Λαμίας. 09:00 π.μ. Εόρτια επίσκεψη στην Ελληνική Αστυνομία. 10:00...
27 Δεκεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 1:02

Με οικογένειες θυμάτων της πανδημίας θα συναντηθεί ο Μητροπολίτης Φθώτιδος

Διαδώστε:
Με οικογένειες θυμάτων της πανδημίας θα συναντηθεί ο Μητροπολίτης Φθώτιδος

Ποιμαντική επίσκεψη στην Μαλεσίνα θα πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθώτιδος κ. Συμεών, όπου θα συναντηθεί με οικογένειες θυμάτων της πανδημίας.

Αναλυτικά, το προσεχές Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου έχει ως εξής:

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

08:00 π.μ. Εόρτια επίσκεψη στο Κ.Ε.Υ.Π. Λαμίας.

09:00 π.μ. Εόρτια επίσκεψη στην Ελληνική Αστυνομία.

10:00 π.μ. Εόρτια επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

11:00 π.μ. Εόρτια επίσκεψη στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Λαμίας.

12:00 μ.μ. Εξόδιος Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

13:00 μ.μ. Εόρτια επίσκεψη στο «STAR Κεντρικής Ελλάδας».

14:00 μ.μ. Εόρτια επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας και γεύμα του Σεβασμιωτάτου με το προσωπικό και τα κορίτσια του Ορφανοτροφείου.

20:00 μ.μ. Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στη Μαλεσίνα. Συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων της πανδημίας Covid-19.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

12:00 μ.μ. Εξόδιος Ακολουθία του Κωνσταντίνου Κεραμέως, κατά σάρκα πατρός της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών.

15:00 μ.μ. Εόρτιες επισκέψεις σε ιδρύματα και δομές του Ιδρύματος «Προστασίας Μητρικών Έργων Σταμάτη και Ελένης Βαφειαδάκη».

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

12:00 μ.μ.  Επίσκεψη στην Εταιρία Group Center Hellas Security.

18:00 μ.μ. Τελετή Λήξης Επετειακών Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Στην εκδήλωση Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών και θα παραστούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος και Περιστερίου κ. Γρηγόριος.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

09:00 π.μ. – 13:30 μ.μ. Κάλαντα Πρωτοχρονιάς και ευχές στον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών.

17:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεγάλου Βασιλείου Μεγαπλατάνου Λοκρίδος.

00:00 π.μ. Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην Λαμία, όπου ο κ. Συμεών μέσα από το ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας θα απευθύνει ευχές για το νέο έτος στα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής Εορτής της κατά Σάρκα Περιτομής του Κυρίου και ανάγνωση του Εγκυκλίου Μηνύματος του Σεβασμιωτάτου για το νέο Έτος 2022 από τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας

10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία για την έναρξη του νέου Έτους 2022.

11:00 π.μ. Κοπή Βασιλόπιτας στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας παρουσία των τοπικών Αρχών.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

07:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Σ.Σ Λιανοκλαδίου.

11:00 π.μ. Μετάβαση στη Σπερχειάδα για Ιερό Μνημόσυνο.

17:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών και Μάρτυρος Εφραίμ του Νέου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος επί τη εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

 

«Πονάει η καρδιά μου, βλέπω να φεύγουν νέοι άνθρωποι, παιδιά να μένουν ορφανά»

Για τη “δίνη” της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα και την πατρίδα μας, την “πανδημία” αγάπης που έχει κηρύξει προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της Μητροπόλεως, αλλά και την οικολογία μίλησε αποκλειστικά στο Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” (ope.gr) ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

«Έχω μεγάλη θλίψη και στενοχώρια για τους ανθρώπους που φεύγουν από τη ζωή μέσα στη ”δίνη” της πανδημίας. Προσεύχομαι στο Θεό να αναπαυθούν οι ψυχές τους σε χώρα ζώντων και στις σκηνές των δικαίων. Από εκεί και πέρα η ελπίδα μας είναι στραμμένη στο μέλλον. Ο Θεός ξέρει γιατί επέτρεψε ή ανέχτηκε να περάσουμε αυτή τη δοκιμασία. Οφείλουμε να έχουμε το κεφάλι ψηλά και να αγωνιστούμε» ανέφερε με συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος για το θέμα της πανδημίας που συνεχίζει να πλήττει όλη την ανθρωπότητα.

«Ως πνευματικός πατέρας σε μία περιοχή που έχει θρηνήσει περισσότερους από διακόσιους νεκρούς αλλά και ως άνθρωπος γενικότερα πονάει η καρδιά, βλέπω να φεύγουν νέοι άνθρωποι, παιδιά να μένουν ορφανά. Βλέπω να φεύγουν ολόκληρες οικογένειες. Δεν μπορώ παρά να ματώνω και να νιώθω οδύνη για αυτή τη μεγάλη δυσκολία» συμπληρώνει με εμφανή λύπη ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη: 

«Να μεταδώσουμε όλοι μαζί την πανδημία της αγάπης»

Με το σύνθημα «Να μεταδώσουμε όλοι μαζί την πανδημία της αγάπης» πραγματοποιείται από προχθές ο φετινός Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος έως και τις 31 Δεκεμβρίου, “Η Μητρόπολη Φθιώτιδος διαχρονικά πραγματοποιεί και διακονεί αυτό το ”χρέος” της αγάπης για τον εμπερίστατο, τον αδύναμο και τον φτωχό άνθρωπο. Βέβαια οι συνθήκες έχουν αλλάξει και μεταβάλλονται, ζούμε στην εποχή της πανδημίας” αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Επιστροφή στην αρμονική σχέση με το περιβάλλον

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Θείας και Πολιτικής Οικονομίας και Οικολογίας (σ.σ. ως Πρόεδρός της) και στους σκοπούς της, “Η Επιτροπή καλείται να διακονήσει με την εργασία της τη μετάνοια, δηλαδή την επιστροφή στην αρμονική και κανονική σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τα οικονομικά αγαθά, των ανθρώπων μεταξύ τους και κυρίως στην πνευματική ενέργεια, στην αγαπητική ενέργεια και στην ενέργεια και στην Χάρη του Αγίου Πνεύματος” συμπληρώνει, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Αναλυτικότερα, η σύνθεση της εν λόγω Επιτροπής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών

ΜΕΛΗ:

1. κ. Χρήστος Καραγιάννης, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, Καθηγητής Παλαιάς Διαθήκης, Διευθυντής Προγράμματος και Διδάσκων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών “Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία και Θρησκευτικός Πλουραλισμός” του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου

2. κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Καθηγητής Συστηματικού Κλάδου (Δογματικής) στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ, μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Θρησκευτικών Επιστημών με έδρα τις Βρυξέλλες

3. κ. Δημήτριος Δημητρίου, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δ.Π.Θ., διδάσκων “Διαχείριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων” στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Εξόρυξη και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων” του ΑΠΘ

4. κ. Δημήτριος Καινούργιος, Καθηγητής Χρηματοικονομικής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΕΚΠΑ

5. κ. Παναγιώτης Σίσκος, Ομότιμος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας ΕΚΠΑ, μέλος Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, Γενικός Γραμματέας στο Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών και διατελέσας Εθνικός Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα περιβαλλοντικής έρευνας, Εθνικός Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ποιότητα Αέρα Εσωτερικών Χώρων

6. κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, χρηματίσας Πολιτικός Διοικητής Αγίου Όρους Άθω

7. κ. Παναγιώτης Μούργος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ, Διευθύνων Σύμβουλος της “ΤΕΞΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση ΑΒΕΕ”, Μέλος της Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

8. κ. Ιωάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, με Μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο και εξειδίκευση στις “Στρατηγικές Διαχειρίσεως Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” ΕΚΠΑ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Κεντικελένης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων