18/02/2019 18/02/2019 Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 (Τελώνου και Φαρισαίου)στον Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος. Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή , τον Προϊστάμενο  του Ναού Αιδεσ. Πρεσβ. π. Ιωάννη Καραμέρη...
18 Φεβρουαρίου, 2019 - 9:12

Μητρ.Φθιώτιδος: “Δεν αφήνει ο Κύριος κανέναν άνθρωπο να χαθεί, αρκεί με συναίσθηση να επιζητεί την σωτηρία του”

Διαδώστε:
Μητρ.Φθιώτιδος: “Δεν αφήνει ο Κύριος κανέναν άνθρωπο να χαθεί, αρκεί με συναίσθηση να επιζητεί την σωτηρία του”

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 (Τελώνου και Φαρισαίου)στον Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Πολιούχου Λαμίας ιερούργησε και κήρυξε το θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως  Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή , τον Προϊστάμενο  του Ναού Αιδεσ. Πρεσβ. π. Ιωάννη Καραμέρη και τους Διακόνους  π. Ευστάθιο Κατόπη και π. Εφραίμ Πανταζίδη, ενώ τους ύμνους απέδωσε  η Βυζαντινή Χορωδία του Ναού υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως  κ. Αναργύρου Βλάχου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναλύσας την ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή του Τελώνου και του Φαρισαίου, ωμίλησε για την Κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου που μόλις άρχισε, εις την οποία η Αγία μας Εκκλησία θέτει ως βάση και θεμέλιό της,  την μεγαλύτερη αρετή της ταπεινοφροσύνης.

Χαρακτηριστικά  ανέφερε:

«Η κατανυκτική αυτή περίοδο που μόλις άρχισε, αγαπητοί μου αδελφοί, μας προετοιμάζει πνευματικά για να δεχθούμε στην καρδιά μας, τον ερχόμενον προς το πάθος Χριστό και να συμμετάσχουμε μαζί του εις την Ανάστασή του.

Θεμέλιο της πνευματικής αυτής περιόδου και ζωής είναι η ταπεινοφροσύνη. Δεν αρκεί μόνο η νηστεία και η ελεημοσύνη. Θεμέλιο της πνευματικής ζωής είναι η ταπεινοφροσύνη. Ο Τελώνης ήταν όντως αμαρτωλός άνθρωπος, αλλά είχε συναίσθηση της αμαρτωλότητός του, είχε αυτογνωσία. Η Εκκλησία θέλει τον άνθρωπο εσωτερικό, να έχει συναίσθηση της αμαρτωλότητός του, να βλέπει την ψυχή του. Δεν αφήνει ο Κύριος κανένα αμαρτωλό άνθρωπο να χαθεί, αρκεί με συναίσθηση να επιζητεί την σωτηρία του.

Πρότυπο της ταπεινοφροσύνης είναι ο Χριστός μας, η Παναγία μας και όλοι οι άγιοι και όντως οι άνθρωποι που έχουν πνευματικότητα και ταπεινότητα έχουν και χάρη Θεού και  ομοιάζουν με τους αγίους.

Εύχομαι σε όλους σας αδελφοί μου, να δώσει ο Θεός δύναμη και την χάρη της ταπεινοφροσύνης, ώστε αυτή τη σπουδαία περίοδο της Εκκλησίας μας να τη ζήσουμε πνευματικά και ωφέλιμα. Καλό Τριώδιο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων