03/07/2019 03/07/2019 Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η Ιερά μνήμη των αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων Ιατρών στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου χοροστάτησε και ωμίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο της Πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής των αγίων Αναργύρων Αταλάντης λόγω της στενότητος του Καθολικού...
03 Ιουλίου, 2019 - 20:17

Μητρ. Φθιώτιδος: “Το παν είναι να ζητάμε από τον Θεό με πίστη”

Διαδώστε:
Μητρ. Φθιώτιδος: “Το παν είναι να ζητάμε από τον Θεό με πίστη”

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η Ιερά μνήμη των αγίων Κοσμά και Δαμιανού των Αναργύρων Ιατρών στην Ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου χοροστάτησε και ωμίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο της Πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής των αγίων Αναργύρων Αταλάντης λόγω της στενότητος του Καθολικού και του μεγάλου πλήθους των προσκυνητών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει όλους τους χώρους του μοναστηριού. Τους Ιερούς ύμνους απέδωσε χορός Μοναζουσών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε για τις σπουδαίες προσωπικότητες των αγίων Αναργύρων τονίζοντας, ότι όποιος προστρέχει στην βοήθεια των αγίων, δεν φεύγει χωρίς να ικανοποιείται το αίτημα της προσευχής του και χωρίς να λαμβάνει την θεραπεία από κάθε είδους ασθένειες σωματικές και ψυχικές.

«Το παν είναι να ζητάμε με πίστη από τον Θεό και τους αγίους», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και συνεχίζοντας ετόνισε:

«Οι άγιοι Ανάργυροι έδιδαν στους συνανθρώπους τους, την αγάπη του Χριστού ελεούσαν τους ανθρώπους. Δεν έπαιρναν χρήματα για την θεραπεία που προσέφεραν στους ασθενείς, στους οποίους εκτός από τις ιατρικές τους γνώσεις προσέφεραν και την Χάρη του Θεού».

Στην κατακλείδα του κηρύγματός του, εξέφρασε την χαρά του που ευρέθη στην Πανήγυρη της Μονής και συνεχάρη την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Φιλοθέη και τα μέλη της γυναικείας αδελφότητος για το πνευματικό έργο που επιτελούν στην περιοχή, αναφερόμενος και στην πλούσια Ιστορία του μοναστηριού στο διάβα των αιώνων, καθώς στο μοναστήρι αυτό πήραν τα πρώτα μαθήματα της μοναχικής τους ζωής οι Φθιώτες Άγιοι , Σεραφείμ ο Δομβοΐτης και Δαβίδ ο Γέρων, οι οποίοι κατάγονταν από την περιοχή, ευχόμενος οι μεγάλοι Ιατροί άγιοι Ανάργυροι να πρεσβεύουν αδιαλείπτως και να σκεπάζουν τον Μονή, την πρωτεύουσα της Λοκρίδας Αταλάντη και ολόκληρη την Ιερά Μητροπολή μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά στον συντοπίτη μας Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για όλους μας να εκπροσωπεί τη Φθιώτιδα στο Σινά και να ηγείται της Ιστορικής Ιεράς Μονής της αγίας Αικατερίνης.

Ανήμερα της Εορτής των αγίων Αναργύρων, Δευτέρα 1 Ιουλίου, παρέστη στον εορτασμό που τελέσθηκε στο Πανηγυρίζων Ιερό παρεκκλήσιο των αγίων της Ενορίας του Καλαμακίου και ετέλεσε τα θυρανοίξια του Ναού.

Στην σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά και συνεχάρη τους κτίτορες για το θεάρεστο έργο τους. Στο τέλος του εορτασμού ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους πιστούς όχι μόνο από το χωριό αλλά και αυτούς που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή και από τα χωριά του Δομοκού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων