16/11/2019 17/11/2019 «Περιούσιε κι ευλογημένε λαέ της τοπικής μας Εκκλησίας,της Εκκλησίας της Φθιώτιδος. Ανοίξτε την καρδιά σας, γιατί σε αυτήν προσβλέπω,αυτήν επιποθώ, σε αυτήν θέλω να μιλήσω σήμερα» ανέφερε στον Επιβατήριο λόγο του στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισής του. «Και αν ακόμη αμφισβητείτε τα πάντα, και αν...
16 Νοεμβρίου, 2019 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2019 - 11:49

Ο Επιβατήριος λόγος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Επιβατήριος λόγος του Μητροπολίτη Φθιώτιδος (ΒΙΝΤΕΟ)

«Περιούσιε κι ευλογημένε λαέ της τοπικής μας Εκκλησίας,της Εκκλησίας της Φθιώτιδος. Ανοίξτε την καρδιά σας, γιατί σε αυτήν προσβλέπω,αυτήν επιποθώ, σε αυτήν θέλω να μιλήσω σήμερα» ανέφερε στον Επιβατήριο λόγο του στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισής του.

«Και αν ακόμη αμφισβητείτε τα πάντα, και αν ακόμη αρνείσθε να δεχθείτε το οτιδήποτε, και αν ακόμη αισθάνεστε απογοήτευση από όλους και όλα, και αν ακόμη θέλετε να γκρεμίσετε και να ανατρέψετε τα πάντα, η θέση σας μέσα στην καρδιά μου είναι και θα είναι όχι απλώς δεδομένη, αλλά τολμώ να πω και σκανδαλιστικά προνομιακή.
Δεν έρχομαι στη ζωή σας για να είμαι ένα άψυχο και άσαρκο σύμβολο μιας θεσμικής εξουσίας, που μέσα από τις διατυπώσεις μιας εξωτερικής εθιμοτυπίας ή τυπικής τελετουργίας θα επιβάλλομαι στανικά στον ορίζοντα της ζωής σας. Έρχομαι για να διακονήσω το είναι σας ως πατέρας και ποιμένας της καρδιάς σας” τόνισε προς τον λαό της Φθιώτιδας ο Ποιμενάρχης κ. Συμεών.

Δείτε το βίντεο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων