17/03/2022 17/03/2022 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, η μνήμη του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, στον ιστορικό Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας. Στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Φθιώτιδος κ. Συμεών...
17 Μαρτίου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2022 - 14:35

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Νικαίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Νικαίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, η μνήμη του Οσίου Αλεξίου του Ανθρώπου του Θεού, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, στον ιστορικό Ιερό Ναό Οσίας Ξένης Νικαίας.

Στο Ιερό Βήμα παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Φθιώτιδος κ. Συμεών και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και Ευρίπου κ. Χρύσοστομος.

Στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Παντελήμονα Σταυρίδη και κληρικούς της Ιεράς Μητρόπολης.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοπρ. Γρηγόριος Μπατιστάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Αλεξίου Ανθρώπου του Θεού και στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό και ποιμαντικό έργο του Σεβασμιωτάτου.

Εκ μέρους των Αρχιερέων στον Μητροπολίτη Νικαίας ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς και τους πιστούς για την παρουσία τους, την αγάπη τους και τις θερμές ευχές τους.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ και τον κατά σάρκα συγγενή Ζακύνθου κυρό Αλέξιο.

Τους ύμνους έψαλλε ο βυζαντινός χορός ”Ηχάδειν” υπό την διεύθυνση του κ. Ευάγγελου Βασιλείου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος μετέβη στο Επισκοπείο όπου δέχθηκε τις ευχές πλήθους κληρικών και λαϊκών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων