21/09/2020 21/09/2020 Με επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία της πόλεως Λαμίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από Τουρκικό κράτος. Το πρωί της Κυριακής (μετά την Ύψωση) 20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο, εις το οποίο προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της...
21 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 21/09/2020 - 9:16

Ο υπουργός Οικονομικών στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Διαδώστε:
Ο υπουργός Οικονομικών στη Μητρόπολη Φθιώτιδος

Με επιμνημόσυνη δέηση στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία της πόλεως Λαμίας, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από Τουρκικό κράτος.

Το πρωί της Κυριακής (μετά την Ύψωση) 20 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο, εις το οποίο προηξήρχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο.


Στο κήρυγμά του ο π. Άγγελος, μίλησε με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή και αναφορικά με τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, του οποίου την Παγκόσμιο ύψωση εορτάζει καθ’ όλη την εβδομάδα η Αγία μας Εκκλησία, σημείωσε:
«Ο Χριστός μας καλεί να τον ακολουθήσουμε, όποιοι και εάν το θέλουμε, αίροντες τον Σταυρό μας. Αυτό είναι το πολίτευμα των Αγίων, των Ηρώων της Πίστεως μας, των φίλων του Χριστού».
Προ της απολύσεως, παρουσία του Υπουργού των Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Γεωργίου Κοτρωνιά, του Περιφερειάρχου Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανασίου Καρακάντζα, του Φρουράρχου Λαμίας – Διοικητού ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Ιωάννου Ανδριώτου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Γεωργίου Κυροδήμου, Αντιδημάρχων, Εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και Πολιτιστικών Συλλόγων του τόπου, καθώς και άλλων φορέων, η Πρόεδρος της Ενώσεως Μικρασιατών Λαμίας «Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης» κ. Ελένη Κούντζου, ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας.


Ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Άγγελος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετέφερε σε όλους τις εγκάρδιες και πατρικές ευχές του.
Τέλος εν πομπή κλήρου, επισήμων και λαού, στον Ανδριάντα του «Αετού της Ρούμελης», Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία της πόλεως, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ αναπαύσεως των χιλιάδων αναιρεθέντων και αδίκω θανάτω τελειωθέντων Ελλήνων κατά την Μικρασιατική καταστροφή και κατάθεση στεφάνων από τους Επισήμους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων