17/06/2019 17/06/2019 Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, η γενέθλιος Ημέρα της Εκκλησίας μας, η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής την Κυριακή 16 Ιουνίου. Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος στην συνέχεια προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Προ της ενάρξεως...
17 Ιουνίου, 2019 - 17:03

“Όπου και να κοιτάξεις στους Αγ. Τόπους, ζεις την Ελλάδα”

Διαδώστε:
“Όπου και να κοιτάξεις στους Αγ. Τόπους, ζεις την Ελλάδα”

Με την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στην Καθέδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, η γενέθλιος Ημέρα της Εκκλησίας μας, η Μεγάλη Εορτή της Πεντηκοστής την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, ο οποίος στην συνέχεια προηξήρχε της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Προ της ενάρξεως του Μεγάλου Εσπερινού της γονυκλισίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Μέγα γεγονός της Πεντηκοστής και στην δύναμη του Αγίου Πνεύματος και μετέφερε σε όλους τους προσκυνητές την Ευλογία των Ιερών Προσκυνημάτων από την Αγία Γη των Ιεροσολύμων και του Σινά, καθώς και τις ευχές της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ΄, από την επταήμερη Ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα της Πεντηκοστής, αδελφοί μου σημαίνει την Εορτή της Ενότητος της Εκκλησίας μας και γι’ αυτό τον λόγο την εορτάζουμε με επισημότητα και λαμπρότητα.

Εμείς οι εκατό προσκυνητές από την Φθιώτιδα, έχουμε νωπές τις μνήμες από το Ιερό προσκύνημά μας στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων και στην Μονή της αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Είδαμε από κοντά το Υπερώο που έγινε η Πεντηκοστή και ζήσαμε την ευλογία του τόπου, όπου Γεννήθηκε, Έζησε, Εθαυματούργησε, Έπαθε, Σταυρώθηκε και Ανέστη ο Κύριος μας. Όπου και να κοιτάξει κανείς στους Αγίους Τόπους, βλέπει την Ελληνική σημαία να κυματίζει. Ζει την Ελλάδα, η οποία τιμάται ιδιαιτέρως από όλους τους Αγιοταφίτες Πατέρες. Ζητούν την βοήθειά μας και κυρίως ζητούν ανθρώπους για να συνεχίσουν τα Ιερά Προσκυνήματα την αγιαστική πορεία τους.

Σας μεταφέρω την ευλογία του Παναγίου Τάφου και όλων των Ιερών Προσκυνημάτων και τις ευχές και την αγάπη προς τον πιστό λαό της Φθιώτιδος του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ΄, ο οποίος μας εξέφρασε την αγάπη του και τον σεβασμό του.

Σε όλους, αδελφοί μου εύχομαι Χρόνια Πολλά με παντοτινό τον φωτισμό και την χάρη του Αγίου Πνεύματος στην ζωή μας».

Ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος, όπου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές της γονυκλισίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων