14/02/2020 14/02/2020 Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης της Λαμίας, παρέστη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» κ. Ευαγγέλου Στεφανή, προκειμένου να παρακολουθήσει την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση τιμής και σεβασμού στον πρώτο Κυβερνήτη του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια,...
14 Φεβρουαρίου, 2020 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2020 - 12:32

“Πλημμύρισε” το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Διαδώστε:
“Πλημμύρισε” το Δημοτικό Θέατρο Λαμίας για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης της Λαμίας, παρέστη το απόγευμα της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, αποδεχόμενος την ευγενική πρόσκληση του Προέδρου του Σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» κ. Ευαγγέλου Στεφανή, προκειμένου να παρακολουθήσει την πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση τιμής και σεβασμού στον πρώτο Κυβερνήτη του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους Ιωάννη Καποδίστρια, την οποία διοργάνωσε η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και ο Δήμος Λαμιέων και να απευθύνει τον πατρικό του λόγο.

 

 

Το πλήθος των παρισταμένων επισήμων και των απλών πολιτών, καλωσόρισε ο Πρόεδρος κ. Στεφανής, ο οποίος και δι’ ολίγον ωμίλησε για το Σωματείο της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης». Ευχαρίστησε τον Ελλογιμώτατο προσκεκλημένο ομιλητή Dr. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιονίου κ. Δημήτριο Μεταλληνό, καθώς και όλους τους επισήμους και με σεβασμό, προσεκάλεσε τον Ποιμενάρχη κ. Συμεών για να απευθύνει τον πατρικό του χαιρετισμό και λόγο.

 

 

 

 

 

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αρχικά εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Στεφανή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» για την πρόσκληση, καθώς επίσης εξέφρασε και την χαρά του για την διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων στην πόλη μας.

«Αυτές οι εκδηλώσεις ανεβάζουν πνευματικά την πόλη μας. Έχουμε ανάγκη και χρέος να τιμούμε την διαχρονία του Ελληνισμού και της Ρωμηοσύνης, όχι με συνθήματα και κραυγές, αλλά με μελέτη, με γνώση της Ιστορίας μας και με ετοιμότητα για αυτοκριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.

Ακολούθησε η ομιλία του Dr. κ. Μεταλληνού με θέμα: Ιωάννης Καποδίστριας, ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, ο Άγιος της πολιτικής».

 

 

 

 

 

Η εκδήλωση αυτή έκλεισε με τραγούδια από την Παραδοσιακή Ορχήστρα του Φθιωτικού Ωδείου «Καραμπογιάς», τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο «ΧΟΡΟΝΟΣ» και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος παρέστη και στην εκδήλωση του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, μετά από πρόσκληση της Προέδρου κ. Κωνσταντίας Τσώνου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, ενώ παρέστησαν αρκετοί επίσημοι και πολίτες.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκαρδίως καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά, ευχαρίστησε την κ. Τσώνου για την πρόσκληση και έκανε για ακόμη μία φορά γνωστή την πρόσθεση του για ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδος.

« Η αγκαλιά μας είναι και θα είναι πάντοτε ανοικτή για όλους σας. Θα σταθούμε στο πλευρό σας, ενισχύοντας τις προσπάθειες και τις ανάγκες όλων των ατόμων με αναπηρία.

Οι μόνοι ανάπηροι είναι εκείνοι οι άνθρωποι που δεν αγαπούν και είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων